Feliz, Pat Andrea!
slotweekend expositie

Op zaterdag 25 juni wordt kunstenaar Pat Andrea 80 jaar. En dat vieren we samen met hem én een metershoge verrassing in ons kasteelpark. Het is tegelijkertijd het laatste weekend van zijn expositie. Gefeliciteerd met je verjaardag, Pat!

Bekijk hieronder ons slotprogramma van 25 en 26 juni met gratis flitscolleges door Pat zelf, een concert met Argentijnse muziek, een workshop striptekenen en een instaprondleiding op de écht állerlaatste dag van de tentoonstelling van Pat Andrea in Kasteel Ruurlo.

En vergeet niet dat we een 5-meter hoge surprise voor je in petto hebben.

Reserveer tickets

Flitscolleges door Pat

Zaterdag 25 juni om 12.00 en 15.00 uur Kunstenaar Pat Andrea geeft gratis flitscolleges over zijn eigen kunstwerken in de zalen van Kasteel Ruurlo. Keerpunt in Pats leven en kunst was een reis naar Argentinië in 1976. In wat later zijn tweede vaderland zou zijn, werd Andrea geconfronteerd met ongekend geweld. Maar hij ontdekte er ook de passievolle liefde, die al even explosief kan zijn. Andrea’s wereld is als een duister sprookje voor volwassenen, waarin trouwe honden bijtgrage monsters worden en verleidelijke meisjes zich ontpoppen tot zelfmoordterrorist.

Concert tussen de kunst

Zaterdag 25 juni om 13.30 uur Simone van der Weerden treedt op bij de kunst van Pat Andrea. Kom genieten in Kasteel Ruurlo van tangomuziek en Argentijnse klanken! Simone is een Nederlandse bandoneoniste, arrangeur en componiste. Ze won de eerste prijs bij de Internationale Bandoneon solocompetitie, toerde in Zuid-Amerika met het Argentijnse tangokwintet Finisterre Tango. Ze treedt regelmatig op met de wereldberoemde band Otros Aires en als soliste bij verschillende orkesten.

Dit concert is gratis bij te wonen met museumentreeticket, Museumkaart of Vriendenloterij VIP-pas. Reserveren niet nodig.

Workshop striptekenen

Zondag 26 juni om 11.30 uur De bekende striptekenaar en illustrator Erik Kriek geeft een demonstratie bij ons en vertelt over zijn werkwijze. Hij kreeg internationale bekendheid met zijn reeks Gutsman. Hij maakt tijdschrift- en krantenillustraties, ontwerpt o.a. boekomslagen voor Tolkien en Harry Potter, posters, cd-hoezen, skateboards. En er werden sneakers met speciaal door Kriek ontworpen afbeeldingen uitgebracht door Onitsuka Tiger. In 2008 ontving Kriek de Stripschapsprijs voor zijn gehele oeuvre.

In deze workshop/demo kun jij ook meedoen met Erik die jou tekentips & tricks aanreikt. Wij verzorgen papier en potlood! Duur is 1 uur. Locatie is Oranjerie van Kasteel Ruurlo. Kosten €10,- pp exclusief museumentree. Lees verder over Erik en reserveer snel ivm het beperkte aantal plekken.

  Instaprondleiding

  Zondag 26 juni om 14.00 en 15.30 uur Instaprondleiding door onze expert Renate Ketelaars langs fascinerende highlights. Zij kan je alles vertellen - en jij mag alles vragen - over het even fantasievolle als kritische kunstenaarschap van Pat Andrea. Verdiep je kunstkennis met deze inspirerende tour in Kasteel Ruurlo! Vooraf online reserveren is aan te raden, want vol is vol. De instaprondleiding duurt ongeveer 1 uur. Kosten €7,50 pp exclusief museumentree.

  Voor de kids

  Ook voor kids & families is van alles te beleven tijdens het slotweekend. Doe een spannende speurtocht door het kasteel of maak een kleurplaat! Of laat je heerlijk voorlezen uit een prachtig prentenboek voor kleine kids op zaterdag 25 juni om 13:00 uur & zondag 26 juni om 11:30 uur.

  Vier met ons mee!

  En grijp je laatste kans om het werk van Pat in ons kasteel te bewonderen:

  Kasteel Ruurlo vooraanzicht met bezoekers