Veelgestelde vragen

Tickets

Ja, dat is zeker mogelijk. Aan de kassa kun je een nieuwe museumkaart aanschaffen, waarmee je direct het museum in kan.

Controleer eerst altijd of de betaling is geslaagd en of het aankoopbedrag is afgeschreven. Het kan zijn dat de tickets in je spambox of ongewenste mail is terechtgekomen. Tip: zoek op “Globalticket” of “Global Ticket” in je email. Mocht de email met de tickets niet te vinden zijn, neem dan contact op met Global Ticket via WhatsApp of support@globalticket.nl.

Printen is niet nodig: je kunt de tickets op je smartphone laten zien bij de balie. Zet je schermhelderheid op maximaal om te zorgen dat de tickets goed gescand kunnen worden.

Ja, er zijn ook weer tickets aan de kassa te koop. Een online ticket is dus niet meer verplicht.

Parkeren en route

Ruurlo kunt u bereiken met de trein vanuit Winterswijk en Zutphen (Arriva). Plan hier uw reis.

Het museum is toegankelijk voor mindervaliden, echter dient men wel rekening te houden met de historische bouw van het kasteel. Zo zijn er verschillende zware deuren en drempels die als hindernissen ervaren kunnen worden. Lees meer.

Parkeren kan aan de Stapeldijk 1 of aan de Houtwal in Ruurlo. Ontdek meer.

Het adres van Kasteel Ruurlo is Vordenseweg 2, 7261 LZ Ruurlo. Meer informatie over de tweede locatie van Museum MORE, Kasteel Ruurlo, ontdekt u hier.

Oranjerie, toiletruimte en garderobe

Ja, onze garderobe is weer geopend, dus je tas en jas kun je weer in onze kluisjes en kapstokken kwijt. Voor de kluisjes heb je een muntstuk van € 0,50 of € 1,- nodig.

Ja, Café MORE en Oranjerie Ruurlo zijn weer geopend en vooraf reserveren is niet nodig.

Overige vragen

Nee, (huis)dieren worden om veiligheids- en verzekeringsredenen niet toegelaten in het museum. Alléén officieel opgeleide assistentiehonden van bezoekers met een beperking worden toegelaten.

Ja, het is toegestaan om foto's te maken in het museum. Fotograferen is alleen toegestaan voor eigen gebruik, niet voor commerciële doeleinden. Let op: er kan een verbod gelden op fotografie van kunstwerken in tijdelijke tentoonstelling. Een eventueel verbod wordt aangegeven bij/in de zalen.

Heb je tijdens je bezoek aan het museum iets laten liggen? Vul het contactformulier in of mail naar info@museummore.nl met je gegevens, plus een beschrijving van het voorwerp wat je mist en op welke locatie van MORE het waarschijnlijk ligt. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Nee, de Rembrandtkaart is niet geldig bij Museum MORE of Kasteel Ruurlo. De Museumkaart, CJP-pas, ICOM-pas en de VriendenLoterij VIP-kaart zijn wel geldig.

Museum MORE | Kasteel Ruurlo verzorgt inleidingen en rondleidingen voor Museum MORE & Kasteel Ruurlo en is geschikt voor groepen. Graag van tevoren reserveren.

Kasteel Ruurlo is dinsdag t/m zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Bekijk alle bezoekinfo.