Veelgestelde vragen

CORONA UPDATE - Per 25 september 2021 gelden nieuwe regels. Afstand houden is niet meer verplicht. Online reserveren is niet meer verplicht: aan de kassa zijn weer tickets te koop. Een coronapas is niet nodig als u onze musea bezoekt. Binnen lunchen of koffie drinken bij Oranjerie Ruurlo? Dan heeft u wel een coronatoegangsbewijs nodig.

Ga direct naar de veelgestelde vragen over:

Tickets

Ja, sinds 25 september 2021 zijn er ook weer tickets aan de kassa te koop. Een online ticket is dus niet meer verplicht.

Ja, dat is zeker mogelijk. Aan de kassa kunt u een nieuwe museumkaart aanschaffen, waarmee u direct het museum in kan.

Controleer eerst altijd of de betaling is geslaagd en of het aankoopbedrag is afgeschreven. Het kan zijn dat de tickets in uw spambox of ongewenste mail is terechtgekomen. Tip: zoek op “Globalticket” of “Global Ticket” in uw email. Mocht de email met de tickets niet te vinden zijn, neem dan contact op met Global Ticket via WhatsApp of support@globalticket.nl.

Printen is niet nodig: u kunt de tickets op uw smartphone laten zien bij de balie. Zet uw schermhelderheid op maximaal om te zorgen dat de tickets goed gescand kunnen worden.

Combitickets zijn alleen aan de kassa in het museum beschikbaar. We hopen ze binnenkort ook online weer te kunnen aanbieden.

Ja, sinds 25 september 2021 zijn er ook weer tickets aan de kassa te koop. Een online ticket is dus niet meer verplicht.

Parkeren en route

Ruurlo kunt u bereiken met de trein vanuit Winterswijk en Zutphen (Arriva). Plan hier uw reis.

Het museum is toegankelijk voor mindervaliden, echter dient men wel rekening te houden met de historische bouw van het kasteel. Zo zijn er verschillende zware deuren en drempels die als hindernissen ervaren kunnen worden. Lees meer.

Parkeren kan aan de Stapeldijk 1 of aan de Houtwal in Ruurlo. Ontdek meer.

Het adres van Kasteel Ruurlo is Vordenseweg 2, 7261 LZ Ruurlo. Meer informatie over de tweede locatie van Museum MORE, Kasteel Ruurlo, ontdekt u hier.

Oranjerie, toiletruimte en garderobe

Ja, onze garderobe is weer geopend, dus uw tas en jas kunt u weer in onze kluisjes en kapstokken kwijt.

Ja, Café MORE en Oranjerie Ruurlo zijn weer geopend en vooraf reserveren is niet nodig. U heeft wel een coronatoegangsbewijs nodig als u binnen bij Café MORE of Oranjerie Ruurlo wilt lunchen.

Overige vragen

Nee, (huis)dieren worden om veiligheids- en verzekeringsredenen niet toegelaten in het museum.

Ja, het is toegestaan om foto's te maken in het museum.

Heeft u tijdens uw bezoek aan het museum iets laten liggen? Vul het contactformulier in of mail naar info@museummore.nl met uw gegevens, plus een beschrijving van het voorwerp wat u mist en op welke locatie van MORE het waarschijnlijk ligt. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Nee, de Rembrandtkaart is niet geldig bij Museum MORE of Kasteel Ruurlo. De Museumkaart, CJP-pas, ICOM-pas en de VriendenLoterij VIP-kaart zijn wel geldig.

Museum MORE | Kasteel Ruurlo verzorgt inleidingen en rondleidingen voor Museum MORE & Kasteel Ruurlo en is geschikt voor groepen. Graag van tevoren reserveren.

Kasteel Ruurlo is dinsdag t/m zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Bekijk alle bezoekinfo.