Toegankelijkheid

Het kasteel is goed toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Wij staan altijd klaar om te assisteren en de lichte klapdeuren open te doen voor de bezoeker met een rollator, scootermobiel, loopfiets of rolstoel. De lift is geschikt voor de rollator en rolstoel: ook kinderwagens kunnen met de lift mee.

Kasteel Ruurlo beschikt over een invalidentoilet en -parkeerplaatsen (op onze reguliere parkeerplaats). Ook kunt u gebruik maken van een (gratis) leenrolstoel. Let wel op: vanaf onze parkeerplaats is het nog enkele minuten lopen naar het kasteel.

Let op: t/m 29 mei 2022 zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Zutphen-Winterswijk. Arriva zet vervangende bussen in. Bij treinstation Ruurlo aan de Houtwal zijn dan minder parkeerplaatsen beschikbaar. Je kunt ook parkeren in het centrum van Ruurlo als ons eigen parkeerterrein vol is.

Parkeren

Parkeren kan gratis bij Kasteel Ruurlo naast het historische gebouw, navigatieadres Stapeldijk 1.

Alternatieve parkeerplaats bij drukte

Mocht er wegens drukte op deze parkeerplaats geen plek meer zijn voor uw auto, dan adviseren wij u te parkeren aan de Houtwal in Ruurlo. Volg het witte bord P2:

  1. Rijd van Stapeldijk 1 richting Ruurlo.
  2. Neem op de rotonde de eerste afslag.
  3. Voor de spoorbaan rechtsaf naar de Houtwal.
  4. Op deze parkeerplaats, achter Station Ruurlo, kunt u ook gratis parkeren. Vanaf de Houtwal is het een kleine 5 minuten lopen naar het kasteel.