Locaties

Kasteel Ruurlo


In het kasteel staat het leven en werk van grootmeester Carel Willink centraal. De opstelling toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later weet te ontplooien als de nooit geëvenaarde schilder.

 • Kasteel Ruurlo
 • Vordenseweg 2
 • 7261 LZ Ruurlo

Plan route

Museum MORE


Museum MORE is gevestigd op een prachtige locatie in Gorssel. In het museum is naast wisselende tentoonstellingen ook altijd een greep uit de eigen collectie te zien.

 • Museum MORE
 • Hoofdstraat 28
 • 7213CW Gorssel

Plan route

Parkeren

Let op: scroll naar beneden voor informatie over wegwerkzaamheden in de zomer van 2020.

Parkeren kan gratis bij Kasteel Ruurlo naast het historische gebouw, navigatieadres Stapeldijk 1.

Alternatieve parkeerplaats bij drukte

Mocht er wegens drukte op deze parkeerplaats geen plek meer zijn voor uw auto, dan adviseren wij u te parkeren aan de Houtwal in Ruurlo. Volg het witte bord P2:

 1. Rijd van Stapeldijk 1 richting Ruurlo.
 2. Neem op de rotonde de eerste afslag.
 3. Voor de spoorbaan rechtsaf naar de Houtwal.
 4. Op deze parkeerplaats, achter Station Ruurlo, kunt u ook gratis parkeren. Vanaf de Houtwal is het een kleine 5 minuten lopen naar het kasteel.

Vanaf deze parkeerplaats kun je in de zomermaanden de MORE Express nemen naar Kasteel Ruurlo.

Ontdek het kasteel en de magie van Carel Willink

Museum MORE | Kasteel Ruurlo is gevestigd in een historisch en prachtig kasteel uit de 14e eeuw. Een passende locatie voor het werk en leven van de koele grootmeester Carel Willink. Kasteel Ruurlo heeft een rijke geschiedenis. Het combineert vijf eeuwen architectonische bouwgeschiedenis met moderne architectuur van topniveau. Bezoek naast het kasteel en de Willink-collectie, ook de gerestaureerde landschapstuin en de Oranjerie. De mix van de kunst, historie, architectuur en de prachtige natuur, maken een bezoek aan het kasteel meer dan waard. Kasteel Ruurlo staat garant voor een complete beleving.

Bereikbaarheid met de auto

Van 6 juli t/m 21 september 2020 zijn er wegwerkzaamheden in onze regio aan de N319. In deze periode kunt u Kasteel Ruurlo wel bereiken. Veelal is er sprake van een omleiding voor doorgaand verkeer. Tijdelijke borden wijzen u de weg.

Alleen van 6 juli t/m 13 juli 2020 is het traject van de N319 tussen Zutphen en Vorden grotendeels afgesloten. U kunt Kasteel Ruurlo dan bereiken door bijvoorbeeld via Lochem en Barchem te rijden. Of via Hummelo en Zelhem.

Meer informatie over de wegwerkzaamheden:

 • Route N319 Zutphen-Ruurlo klik dan hier
 • Route N319 Groenlo-Ruurlo klik dan hier

Ruurlo ligt in het hart van de Achterhoek, wat goed te bereiken is met de auto. Komt u vanaf Enschede? Dan neemt u eerst de N18 en vervolgens de N315 naar de Vordenseweg in Ruurlo.

Vanaf Amsterdam/ Almelo neemt u de A1. Bij Lochem neemt u Afrit 26 en komt u op de N332 (richting Holten/Lochem) terecht. Daarna neemt u de N346 en de N319 om uw bestemming naar Kasteel Ruurlo te bereiken.

Vanaf Utrecht/ Nijmegen/Rotterdam/Den Haag rijdt u eerst over de A12, dan neemt u voorbij Zevenaar de afslag naar de A18 naar Doetinchem. Bij Afrit 4: Doetinchem-Oost, neemt u de afslag naar de N317 en vervolgt u de weg over de N315 naar de Vordenseweg in Ruurlo.

Het openbaar vervoer

Voor diegene die graag met het openbaar vervoer reist, is Kasteel Ruurlo zeer goed te bereiken. Een echt dagje uit, begint tenslotte al onderweg! De Arriva-trein uit Winterswijk of Zutphen brengt u naar Station Ruurlo. Via de Stationsstraat en de Vordenseweg is het een kleine 10 minuten lopen naar het kasteel.

Van Kasteel Ruurlo naar Museum MORE

Van Kasteel Ruurlo naar Museum MORE:
Trein Winterswijk-Zutphen, station Zutphen
Bus 81 – Deventer
Uitstappen Gorssel, halte Museum MORE

Van Museum MORE naar Kasteel Ruurlo:
Arriva Bus 81 – Zutphen
Trein Zutphen – Winterswijk
Uitstappen bij station Ruurlo