Scholen en educatie

Museum MORE is hét museum voor modern realisme. We hebben twee museumlocaties: Museum MORE in Gorssel én Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Kijk hieronder welke programma’s er zijn. Je kunt direct online boeken!

Een kasteel bezoeken heeft iets betoverends, zo ook Kasteel Ruurlo. Door de combinatie van het magische werk van schilder Carel Willink en de eeuwenoude geschiedenis van het gebouw, is een bezoek aan Kasteel Ruurlo superleuk én leerzaam.

Kunst in het kasteel De 'herkenbare werkelijkheid', zoals te zien in het werk van kunstenaar Carel Willink, maakt een kennismaking met kunst ook laagdrempelig voor kinderen die nog niet eerder een museum bezochten. Naast de eigen collectie zijn er ook regelmatig wisseltentoonstellingen met andere kunst.

Er is veel te beleven voor verschillende leeftijden. We hebben diverse educatieve programma's voor basis- en voortgezet onderwijs aansluitend bij de leerdoelen. Daarnaast kun je ook zelfstandig of met een kijkwijzer of professionele gids door de tentoonstellingen. Het programma is nog volop in ontwikkeling. De komende jaren zal het aanbod worden uitgebreid en zullen meer programma’s voor specifieke doelgroepen worden toegevoegd.

Erfgoed Gelderland Museum MORE doet ook mee aan het educatieprogramma Reizen in de tijd.

Lesbrieven
Ter voorbereiding op de educatieprogramma’s vind je hieronder twee downloads met lesbrieven. Deze krijg je na de boeking ook in je mail & boekingsbevestiging.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden, lesprogramma’s, kosten en tijden contact op met ons via educatie@museummore.nl of kijk bij de veel gestelde vragen hieronder.


I1 A0062 80
I1 A9582 80
I1 A7442 Eva Broekema Eva Broekema 80
I1 A7456 Eva Broekema Eva Broekema 80

Veelgestelde vragen

Nadat je hebt gereserveerd en betaald, ontvang je per email een bevestiging van je boeking en krijg je meer informatie over hoe je het bezoek het beste kunt voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan een lesbrief, waarmee het bezoek in de klas kan worden voorbereid.

Op onze scholenpagina kun je kiezen voor basisschool en middelbare school, waarna je in onze ticketshop terechtkomt waar je direct een educatief programma kunt reserveren en afrekenen.

  • Er zijn minder leerlingen dan ik heb aangemeld: geef bij aankomst aan de balie door dat er minder leerlingen zijn dan geboekt. Er wordt geen geld teruggeven voor ongebruikte e-tickets. Zie de voorwaarden.
  • Er zijn meer leerlingen dan ik heb aangemeld: geef bij aankomst aan de balie door dat er meer leerlingen zijn en hoeveel. Er kunnen aan de kassa extra tickets worden aangeschaft.

Ontdek ook
Museum MORE
in Gorssel

I1 A0967 Eva Broekema 80