Nu te zien

Ontdek de tentoonstellingen die in Kasteel Ruurlo te zien zijn. Bekijk ook de tentoonstellingen voor Museum MORE.

Nu te zien
Nu te zien

Carel Willink

Statig, raadselachtig, elegant en de wereld op een afstand, Carel Willink (1900-1983) is de koele grootmeester van het neorealisme. Vanaf zijn dertigste groeide zijn reputatie als weergaloos schilder van monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen.

Bekijk tentoonstelling
Nu te zien
Nu te zien

Fong Leng

Modeontwerpster Fong-Leng maakte in de jaren zeventig naam met extravagante creaties. Kleurrijke japonnen en mantels met dierenapplicaties, in leer en geplisseerde zijde, bont en strass. De excentrieke en kleurrijke Mathilde de Doelder, derde vrouw van realistische schilder Carel Willink, was niet alleen een goede vriendin, maar ook een van Fong-Lengs bekendste klanten.

Bekijk tentoonstelling
Nu te zien
Nu te zien

De Kunst van Pat Andrea

Te zien t/m zondag 26 juni 2022

¿QUÉ PASA? Museum MORE verlengt zijn ode aan de kunst van Pat Andrea in Kasteel Ruurlo. Daarbij is een selectie te zien met 30 topstukken die getuigen van zijn even fantasievolle als kritische kunstenaarschap. Hij maakt speelse en tegelijkertijd verontrustende schilderijen en tekeningen. Universele thema’s vermengt hij met persoonlijke onderwerpen. Grote geschiedenis vervlecht hij met kleine vertellingen. En de dynamiek van bewegende figuren, in mogelijk explosieve situaties, houdt je als toeschouwer in de ban.

Bekijk tentoonstelling