Nu te zien

Ontdek de tentoonstellingen die in Kasteel Ruurlo te zien zijn. Bekijk ook de tentoonstellingen voor Museum MORE in Gorssel.

Nu te zien
Nu te zien

Carel Willink

Statig, raadselachtig, elegant en de wereld op een afstand, Carel Willink (1900-1983) is de koele grootmeester van het neorealisme. Vanaf zijn dertigste groeide zijn reputatie als weergaloos schilder van monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen.

Bekijk tentoonstelling
Nu te zien
Nu te zien

Fong Leng

Modeontwerpster Fong-Leng maakte in de jaren zeventig naam met extravagante creaties. Kleurrijke japonnen en mantels met dierenapplicaties, in leer en geplisseerde zijde, bont en strass. De excentrieke en kleurrijke Mathilde de Doelder, derde vrouw van realistische schilder Carel Willink, was niet alleen een goede vriendin, maar ook een van Fong-Lengs bekendste klanten.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
Nu te zien

De Kunst van Pat Andrea

Te zien t/m zondag 26 juni 2022

¿QUÉ PASA? Museum MORE brengt een ode aan de kunst van Pat Andrea in Kasteel Ruurlo. Daarbij is een selectie te zien met 30 topstukken die getuigen van zijn even fantasievolle als kritische kunstenaarschap. Hij maakt speelse en tegelijkertijd verontrustende schilderijen en tekeningen. Grote geschiedenis vervlecht hij met kleine vertellingen. En de dynamiek van bewegende figuren, in mogelijk explosieve situaties, houdt je als toeschouwer in de ban.

Bekijk tentoonstelling
Geweest
Te zien van 1 juli t/m 11 september 2022

Leonie Schneider

Leef mee met de Familieverhalen van Leonie Schneider (München, 1993). In Kasteel Ruurlo zijn ruim 20 werken van de jonge kunstenaar te zien. Leonies schilderijen en wandtapijten vertellen wat haar fictieve familieleden beleven. Van vrolijke gezinsuitjes tot pijnlijke ziekenhuisbezoeken. Iedereen kan zichzelf of excentrieke gezinsleden herkennen in de universele verhalen van Leonies kleurrijke taferelen.

Bekijk tentoonstelling
Nog 75 dagen te zien
21 januari 2023 t/m 11 juni 2023

Lynne Leegte

Dit voorjaar toont Museum MORE | Kasteel Ruurlo zo’n 50 werken uit het poëtische oeuvre van kunstenaar Lynne Leegte. Onder de titel Fantastic Voyage zullen haar sculpturen en foto’s in zeven kamers en het trappenhuis te bezichtigen zijn.

Te zien in Kasteel Ruurlo t/m 11 juni 2023

Bekijk tentoonstelling