Lr 40 JAAR T Ken K roze geel

Extra informatie

Zo’n 80 objecten zijn hier samengebracht uit meer dan tien eeuwen geschiedenis: schilderijen, boeken, juwelen, tafelzilver, meubilair, speelgoed en theepotten. Het toont de rijkdom en diversiteit aan objecten die in het programma langskomen. De voorwerpen zijn in verschillende kamers samengebracht, die losjes verwijzen naar het historische karakter van dit kasteel als woonhuis. Zo vindt u speelgoed in de kinderkamer, boeken en bijzondere objecten in de bibliotheek en tafelzilver in de eetzaal.

De looproute gaat tegen de klok in. Hieronder kunt u per themakamer meer lezen over alle objecten uit de tentoonstelling 40 Jaar Tussen Kunst en Kitsch.

Start

Bent u bij ons in het kasteel, dan start hier de route. Deze kamer was oorspronkelijk de badkamer van het kasteel (u ziet nog restanten van het tegelwerk in de nis). Vandaar dat u hier het eerste object vindt: een oude wc uit de 19e eeuw.

Filmzaal

Hier ziet u een korte introductiefilm. Beneden in het souterrain speelt een langere film van 15 minuten. Hierin ziet u de mooiste en leukste highlights uit het tv-programma. Wilt u deze nog eens bekijken en nagenieten? Klik dan hier.

Eetzaal

Hier ziet u allerlei objecten uit de eetzaal zoals Delfts Blauwe schotels, kandelaren, porselein servies, tafelzilver en schilderijen.

Wapenkamer / Bibliotheek

Hier ziet u objecten in de wapenkamer zoals een natuurschilderij van Rien Poortvliet, een jachttafereel van Piet van der Hem, sabels, zwaarden, dolken, een pre-historische bijl en een Indonesische kris. In het bibliotheek-gedeelte zijn o.a. stoelen, een ivoren kaartjeshouder en een zilveren inkstel.

Wunderkammer

Hier ziet u objecten uit de Wunderkammer zoals Romeinse flesjes, een ets van Rembrandt, een sculptuur van Gra Rueb, een Drinkgelag, Chinees porselein, schilderijen van Adrianus Groenewegen en erotica.

Slaapkamer / kinderkamer

In deze kamer ziet u objecten uit de slaapkamer zoals juwelen, sieraden, een gouden beugeltasje, een vanity-box, een scheerbekken, een poppenhuis en een winkelvliegtuig.