Dagje uit

Bent u van plan om een bezoek aan Museum MORE | Kasteel Ruurlo te brengen? Zin in een weekend-weg? Dat kunt u perfect combineren met een bezoek aan Museum MORE in Gorssel of een heerlijk dagje Ruurlo en omgeving. In en rondom Ruurlo kunt u prachtig wandelen en fietsen langs idyllische bospaden en dorpen. En wist je dat je naast het kasteel het grootste heggendoolhof ter wereld kunt vinden?

In de omliggende sfeervolle steden Doetinchem en Hanzesteden Zutphen en Doesburg, kunt u naar hartenlust winkelen en culinair genieten. Ook in de omgeving van het kasteel vindt u vele gezellige restaurantjes om een dag in de Achterhoek perfect af te sluiten. Ook bij Kasteel Ruurlo zelf kunt u in het kasteelpark terecht voor een hapje en een drankje. En er valt genoeg te zien in onze museumshop!

Combineer Ruurlo met Gorssel

Het beste van beide werelden beleven als het gaat om moderne realistische topkunst? Combineer dan een bezoek aan Museum MORE in Gorssel en Kasteel Ruurlo. Kasteel Ruurlo en Museum MORE zijn samen te bezoeken door middel van een combi-ticket aan de kassa bij Museum MORE en Kasteel Ruurlo. Deze combi-ticket is 3 dagen geldig, zodat u voldoende tijd heeft om alle werken rustig te bewonderen.

Kasteel Ruurlo en Engelse landschapstuin

In het oude gemeentehuis in Gorssel worden werken van Nederlandse realistische topkunstenaars getoond, zoals Jan Mankes, Pyke Koch, Charley Toorop, Wim Schuhmacher en Raoul Hynckes. De nadruk ligt hierbij op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. Naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisselende tentoonstellingen te zien.

Museum Shop

In Kasteel Ruurlo vindt u onze museumshop waar u verrassende cadeautjes, unieke souvenirs en prachtige kunstboeken kunt kopen. De shop is ook te bezoeken zonder entreeticket voor het museum.

Eten & drinken

In het kasteelpark van Kasteel Ruurlo staat Oranjerie Ruurlo. Komt u gerust eens binnenlopen voor een lekkere lunch of versnapering met prachtig uitzicht op het kasteel en de Engelse landschapstuin. Oranjerie Ruurlo is ook te bezoeken zonder museumentreeticket. En bij mooi weer is het terras geopend.