Ruurlo
en omgeving

Naast een bezoek aan Kasteel Ruurlo en Museum MORE in Gorssel, valt er genoeg te beleven in de Achterhoek. In Ruurlo en omgeving vindt u bossen, akkers, weilanden, boerderijen, vee in de wei en wild in de bossen. Het prachtige Achterhoekse landschap leent zich dan ook perfect uit voor een mooie wandeltocht of sportieve fietstocht.Doolhof Ruurlo

Vlakbij Kasteel Ruurlo, ligt het bekende Doolhof Ruurlo. Het doolhof staat bekend als het grootste heggendoolhof ter wereld en is dan ook zeker een bezoek waard.

Een van de kleurrijke bewoners van het kasteel, freule Sophie van Heeckeren, liet in 1890 haar dwaaltuin aanleggen. Het doolhof hoorde ooit bij het kasteel en is één hectare groot en bestaat uit 1.188 meter paden. Het doolhof is toegankelijk voor publiek, maar geen onderdeel van Museum MORE | Kasteel Ruurlo.

Winkelen

Het is gezellig in Ruurlo. In het dorp kunt u winkelen in moderne, goed gesorteerde winkels. Op het Kerkplein in Ruurlo staat iedere vrijdagochtend tussen 8.30 – 12.30 u de markt. Meer winkelen? Ruurlo ligt tussen de authentieke en bescheide steden Zutphen en Doetinchem in.

In het sfeervolle hart van Hanzesteden Zutphen en Doesburg vindt u tal van authentieke winkels en boetiekjes, alsmede de bekende winkelketens, musea en galerieën.

In de overzichtelijke binnenstad van Doetinchem vindt u trendy speciaalzaken en gezellige boetiekjes. De stad biedt daarnaast tal van horecagelegenheden voor een gezellig avond uit.

De oude binnenstad van Zutphen

Wandelen & fietsen

De Achterhoek is door de fietsersbond uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. Niet verwonderlijk, want vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als hier. In de Achterhoek wordt u na elke bocht verrast door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. U gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur, prachtige fietspaden en fietsroutes.

Kastelendorp Vorden

Mocht u na een bezoek aan Kasteel Ruurlo het kastelenvirus te pakken hebben, dan kunt u goed terecht bij het naastgelegen dorp Vorden. Vorden is omgeven door maar liefst 8 kastelen en in het authentieke dorp is er altijd wel wat te beleven. Per voet of per fiets kunt u genieten van de vele kastelen, landgoederen en natuurgebieden die de omgeving rijk is.

Kasteel Vorden
Hotel Avenarius in Ruurlo

Overnachten

Ervaar de Achterhoekse gastvrijheid en laat u in de watten leggen door er een nachtje Achterhoek aan vast te plakken. In de omgeving van Museum MORE en Kasteel Ruurlo kunt u overnachten in prachtige verblijfsaccommodaties en uitgestrekte vakantieparken. Helemaal handig als u een combi-ticket voor Museum MORE en Kasteel Ruurlo heeft.

Onze tips voor trips

In Ruurlo en omgeving vindt u volop activiteiten en bezienswaardigheden. Hieronder geven wij u een aantal tips:

Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland