Veilig en prettig
naar het kasteel

Museum MORE | Kasteel Ruurlo is open! Wij zijn blij dat wij onze kunst weer met u kunnen delen! Bestel uw tickets online om verzekerd te zijn van een plek. Dit geldt ook als u houder bent van de Museumkaart of andere kaarten die wij accepteren. Er zijn slechts zeer beperkt tickets aan de kassa beschikbaar. Wij raden u aan tijdig online tickets te bestellen. Vaak zijn we uitverkocht en moeten we mensen teleurstellen die zonder ticket langskomen, dus bestel online! Kort vooraf reserveren, kan betekenen dat alle tickets al uitverkocht zijn.

Lees hieronder meer over de maatregelen die we nemen voor een veilig en verantwoord museumbezoek of bekijk onze veelgestelde vragen.

De bezoekvoorwaarden op deze pagina kunnen wijzigen, dus blijf deze pagina raadplegen of schrijf u in op onze nieuwsbrief voor updates.

Laatste update: 24-7-2020 11:30 uur

Museumkaart- en Bank Giro Loterij VIP-kaarthouders

Om een veilig en verantwoord bezoek te verzorgen, maken we gebruik van een bezoekerslimiet. Als u verzekerd wilt zijn van een plek, raden we aan om uw tickets alvast online te bestellen. Want vol is helaas ook echt vol. Dat geldt ook voor Museumkaart- en Bank Giro Loterij VIP-kaarthouders en voor andere kaarten die wij accepteren, zoals CJP of ICOM. Neem uw kaart wel mee bij uw museumbezoek. Toegangsbewijzen worden onder voorbehoud verkocht. De bezoekvoorwaarden kunnen wijzigen als dit nodig is om te voldoen aan (eventuele nieuwe) richtlijnen die de overheid stelt.

Bestel tickets online

We raden u aan om online te reserveren voor Museum MORE of Kasteel Ruurlo. Er zijn aan de kassa in het museum slechts zeer beperkt tickets beschikbaar. En vol is helaas ook echt vol. Heeft u een probleem met het bestellen van een online ticket? Neem dan contact op met Global Ticket en geef ook aan welke van onze twee locaties u wilt bezoeken via support@globalticket.nl. Bekijk ook onze veelgestelde vragen.

Welke maatregelen nemen we in het kasteel?

We volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en de Museumvereniging. Om een veilig en verantwoord bezoek te verzorgen, nemen we de volgende maatregelen in het museum:

• In het museum volgt u een vaste looproute die langs alle zalen loopt
  • 3 van de 14 zalen zijn hierdoor helaas niet door mindervaliden te bezoeken
  • Bij de ingang en op centrale plekken in het museum zijn handgel en/of desinfecterende middelen aanwezig voor bezoekers
  • Rondleidingen zijn voorlopig helaas niet mogelijk
  • Laat uw jas en bagage in de auto: er is geen garderobefaciliteit beschikbaar nu.
  • Aanraakpunten zoals trapleuningen, liftknoppen, toiletruimtes, pinautomaat en deurknoppen worden regelmatig gereinigd
  • Betaal bij voorkeur contactloos of met pin
  • Oranjerie Ruurlo is alléén op reservering te bezoeken
  • Als u last heeft van verkoudheids- en griepklachten, krijgt u geen toegang tot het museum. Via deze link kunt u bij het RIVM zien om welke klachten dit gaat.
  • Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot uw huishouden

Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan en kom zo veel mogelijk met eigen vervoer. Bekijk ook onze veelgestelde vragen.

Bekijk de plattegrond

Volg de instructies van onze medewerkers op

Onze medewerkers helpen u graag en houden in de gaten of bezoekers de richtlijnen goed opvolgen. Museum MORE kan bezoekers weigeren aan de deur, als sprake lijkt te zijn van bepaalde (verkoudheids-)klachten. Als bezoekers de instructies van onze medewerkers niet opvolgen en zich niet aan de bezoekvoorwaarden en hygiënemaatregelen houden, kunnen wij bezoekers verzoeken om het museum te verlaten.

Oranjerie Ruurlo: binnen alleen op reservering

Als u voor of na uw museumbezoek binnen wilt zitten in de Oranjerie naast Kasteel Ruurlo, moet u vooraf reserveren. Voor het terras hoeft u niet te reserveren. Dit is een verplichte richtlijn vanuit de overheid. Zo kunt u veilig en prettig gebruik maken van de horeca en voorkomen we dat het te druk wordt in het museumcafé. Bij mooi weer is er ook bediening op het terras.

De Oranjerie in Ruurlo

Reserveer door te bellen naar +31 (0)573 820 220. U kunt ook mailen naar info@oranjerieruurlo.nl.

Ziek op de dag van bezoek?

Als u op de gekozen datum en tijd last heeft van griep- of verkoudheidsklachten, kunt u uw entreeticket via Global Ticket laten omboeken naar een nieuwe reservering op een later tijdstip. Neem hiervoor contact op met Global Ticket via support@globalticket.nl.

Staat uw vraag
er niet tussen?

Lees de algemene bezoekvoorwaarden of bekijk de veelgestelde vragen: