Veilig en prettig
naar het kasteel

Museum MORE | Kasteel Ruurlo is open! Wij zijn blij dat wij onze kunst met u kunnen delen! U kunt ons echter alléén bezoeken met een online ticket. Dit geldt ook als u houder bent van de Museumkaart of andere kaarten die wij accepteren. Binnen lunchen is tijdelijk niet mogelijk in Oranjerie Ruurlo, maar u kunt wel genieten van koffie, gebak, panini's en soep to go!

Vaak zijn we uitverkocht en moeten we mensen teleurstellen, dus bestel tijdig online! Kort vooraf reserveren, kan betekenen dat alle tickets al uitverkocht zijn.

In Museum MORE en Kasteel Ruurlo is het dragen van mond-neuskapjes verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Lees hieronder meer over de maatregelen die we nemen voor een veilig en verantwoord museumbezoek of bekijk onze veelgestelde vragen.

De bezoekvoorwaarden op deze pagina kunnen wijzigen, dus blijf deze pagina raadplegen of schrijf u in op onze nieuwsbrief voor updates.

Laatste update: 16-10-2020 11:00 uur

Museumkaart- en Bank Giro Loterij VIP-kaarthouders

Om een veilig en verantwoord bezoek te verzorgen, maken we gebruik van een bezoekerslimiet. Dat geldt ook voor Museumkaart- en Bank Giro Loterij VIP-kaarthouders en voor andere kaarten die wij accepteren, zoals CJP of ICOM. Neem uw kaart wel mee bij uw museumbezoek. Toegangsbewijzen worden onder voorbehoud verkocht. De bezoekvoorwaarden kunnen wijzigen als dit nodig is om te voldoen aan (eventuele nieuwe) richtlijnen die de overheid stelt.

Bestel tickets online

Bestel online tickets voor Museum MORE of Kasteel Ruurlo. Er zijn aan de kassa in het museum géén tickets beschikbaar. Heeft u een probleem met het bestellen van een online ticket? Neem dan contact op met Global Ticket en geef ook aan welke van onze twee locaties u wilt bezoeken via support@globalticket.nl. Bekijk ook onze veelgestelde vragen.

Welke maatregelen nemen we in het kasteel?

We volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en de Museumvereniging. Om een veilig en verantwoord bezoek te verzorgen, nemen we de volgende maatregelen in het museum:

• Het dragen van mond-neuskapjes is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.
    • In het museum volgt u een vaste looproute die langs alle zalen loopt
    • 3 van de 14 zalen zijn hierdoor helaas niet door mindervaliden te bezoeken
    • Bij de ingang en op centrale plekken in het museum zijn handgel en/of desinfecterende middelen aanwezig voor bezoekers
    • Rondleidingen zijn voorlopig helaas niet mogelijk
    • De garderobe is gesloten, u kunt uw jas aanhouden. Laat bagage zoveel mogelijk thuis of in uw auto achter.
    • Aanraakpunten zoals trapleuningen, liftknoppen, toiletruimtes, pinautomaat en deurknoppen worden regelmatig gereinigd
    • Betaal bij voorkeur contactloos of met pin
    • Oranjerie Ruurlo: koffie, gebak, soep en panini's to go
    • Als u last heeft van verkoudheids- en griepklachten, krijgt u geen toegang tot het museum. Via deze link kunt u bij het RIVM zien om welke klachten dit gaat.
    • Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot uw huishouden

Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan en kom zo veel mogelijk met eigen vervoer. Bekijk ook onze veelgestelde vragen.

Bekijk de plattegrond

Volg de instructies van onze medewerkers op

Onze medewerkers helpen u graag en houden in de gaten of bezoekers de richtlijnen goed opvolgen. Museum MORE kan bezoekers weigeren aan de deur, als sprake lijkt te zijn van bepaalde (verkoudheids-)klachten. Als bezoekers de instructies van onze medewerkers niet opvolgen en zich niet aan de bezoekvoorwaarden en hygiënemaatregelen houden, kunnen wij bezoekers verzoeken om het museum te verlaten.

Oranjerie Ruurlo: alleen to go

In verband met verscherpte richtlijnen vanuit de overheid, kunt u tijdelijk niet binnen lunchen. Wel kunt u bij de Oranjerie afhalen, zoals koffie, gebak, soep en panini's to go!

Ziek op de dag van bezoek?

Als u op de gekozen datum en tijd last heeft van griep- of verkoudheidsklachten, kunt u uw entreeticket via Global Ticket laten omboeken naar een nieuwe reservering op een later tijdstip. Neem hiervoor contact op met Global Ticket via support@globalticket.nl.

Staat uw vraag
    er niet tussen?

Lees de algemene bezoekvoorwaarden of bekijk de veelgestelde vragen: