Oranjerie

In de fraaie Engelse landschapstuin van Kasteel Ruurlo staat de romantische en stijlvolle oranjerie. Haar uiterlijk is klassiek en behoort tot het landschappelijke type. Het gebouw werd vroeger gebruikt om te kunnen pronken met dure en exotische bomen en planten uit verre landen.

Hier kunt u genieten van een heerlijke lunch, diner of gewoon een goede kop koffie mét adembenemend uitzicht. Door zijn hoge ramen verleent de oranjerie perfect uitzicht op het kasteel en het omliggende park; Het groene gras, de kasteelgracht met glazen brug, eeuwenoude bomen en de karakteristieke rododendrons. Misschien wel het mooiste uitzicht van de Achterhoek.

LF4 A8011 1024x674

Nieuw in een oude jas

De oranjerie van Kasteel Ruurlo dateert uit de 19de eeuw en is nog op verschillende prentbriefkaarten rond 1900 te zien.
De oranjerie heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog veel moeten lijden. Het gebouw was zo zwaar beschadigd, dat het niet meer te herstellen was. Er werd besloten om hem af te breken.

In het fraaie kasteelpark werd rond 2001 de oranjerie herbouwd, met een moderne aanbouw aan de achterkant. Deze aanbouw is grotendeels aan het zicht ontrokken, door de natuurlijke parkbeplanting.

Brasserie

Vroeger was de oranjerie de plek waar planten in potten overwinterden. Onze oranjerie is heropend als restaurant ‘Oranjerie Ruurlo‘. Voor, tijdens of na uw bezoek aan Kasteel Ruurlo, kunt u in de oranjerie genieten van heerlijke gerechten, een kop koffie met gebak of juist gezellig borrelen op het zonnige terras.

De oranjerie leent zich daarnaast uitstekend voor bruiloften en partijen. De unieke setting behoort behoort tot de top ‘mooiste trouwlocaties van Nederland’. Oranjerie Ruurlo is exclusief te boeken en biedt een spectaculair uitzicht op het landgoed en Kasteel Ruurlo. Daarnaast zijn alle basis faciliteiten aanwezig om vergaderingen, beurzen of conferenties te arrangeren. Oranjerie Ruurlo biedt diverse arrangementen aan om aan uw wens te voldoen. Door het historische karakter van het pand en omgeving, maakt het iedere bijeenkomst uniek. Zelf een enkel kopje koffie.

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag van 10.00 – 18.00 uur
Maandags gesloten

*Oranjerie Ruurlo is ook te bezoeken zonder entreekaart voor het museum.