Mindervaliden

Het museum is toegankelijk voor mindervaliden, echter dient men wel rekening te houden met de historische bouw van het kasteel. Zo zijn er verschillende zware deuren en drempels die als hindernissen ervaren kunnen worden. Ook zijn sommige kasteelkamers te bezoeken via een omweg. Kasteel Ruurlo beschikt over een invalidentoilet en -parkeerplaatsen (op onze reguliere parkeerplaats) en een lift die geschikt is voor rollators en een rolstoel. Ook kunt u gebruik maken van een (gratis) leenrolstoel. Let wel op: vanaf onze parkeerplaats is het nog enkele minuten lopen naar het kasteel.

Bent u een rolstoel- of rollatorgebruiker? Dan adviseren wij om iemand mee te nemen die u door het museum kan begeleiden. Ook is uw hulphond van harte welkom. Daarnaast staan onze publieksmedewerkers altijd voor u klaar om u de juiste weg te wijzen.

Parkeren

Parkeren kan gratis bij Kasteel Ruurlo naast het historische gebouw, navigatieadres Stapeldijk 1.

Alternatieve parkeerplaats bij drukte

Mocht er wegens drukte op deze parkeerplaats geen plek meer zijn voor uw auto, dan adviseren wij u te parkeren aan de Houtwal in Ruurlo. Volg het witte bord P2:

  1. Rijd van Stapeldijk 1 richting Ruurlo.
  2. Neem op de rotonde de eerste afslag.
  3. Voor de spoorbaan rechtsaf naar de Houtwal.
  4. Op deze parkeerplaats, achter Station Ruurlo, kunt u ook gratis parkeren. Vanaf de Houtwal is het een kleine 5 minuten lopen naar het kasteel.