Mindervaliden

In Kasteel Ruurlo zijn in verband met richtlijnen vanuit de overheid tijdelijk vaste looproutes. Een publieksmedewerker zal u naar de startpunten van de looproute begeleiden. Onze medewerkers helpen u graag.

Via de invalideningang kunt u het museum in en uit. Ook kunt u gebruik blijven maken van onze lift en toiletruimte. We maken in Kasteel Ruurlo gebruik van een vaste looproute voor een betere doorstroming. Onze publieksmedewerkers begeleiden u van de lift naar het startpunt van de looproute. Lees meer over onze bezoekinstructies en hygiënemaatregelen.

Het museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Wij staan altijd klaar om te assisteren en de lichte klapdeuren open te doen voor de bezoeker met een rollator, scootermobiel, loopfiets of rolstoel. De lift is geschikt voor de rollator en rolstoel: ook kinderwagens kunnen met de lift mee.

Kasteel Ruurlo beschikt over een invalidentoilet en -parkeerplaatsen (op onze reguliere parkeerplaats). Ook kunt u gebruik maken van een (gratis) leenrolstoel. Let wel op: vanaf onze parkeerplaats is het nog enkele minuten lopen naar het kasteel.

Parkeren

Parkeren kan gratis bij Kasteel Ruurlo naast het historische gebouw, navigatieadres Stapeldijk 1.

Alternatieve parkeerplaats bij drukte

Mocht er wegens drukte op deze parkeerplaats geen plek meer zijn voor uw auto, dan adviseren wij u te parkeren aan de Houtwal in Ruurlo. Volg het witte bord P2:

  1. Rijd van Stapeldijk 1 richting Ruurlo.
  2. Neem op de rotonde de eerste afslag.
  3. Voor de spoorbaan rechtsaf naar de Houtwal.
  4. Op deze parkeerplaats, achter Station Ruurlo, kunt u ook gratis parkeren. Vanaf de Houtwal is het een kleine 5 minuten lopen naar het kasteel.