Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo

Tussen een afwisselend en rijk landschap, mystieke sfeer en idyllische plaatsjes diep in de Achterhoek, ligt Kasteel Ruurlo. Naast dat het kasteel behoort tot een van de mooiste kastelen van Nederland, is het sinds 2017 ook het decor van het werk en leven van groot modern realistisch kunstenaar Carel Willink.

BOEK EEN TOUR | Verrijk uw bezoek met een inspirerende rondleiding.

RondleidingenPlan uw bezoek

Initiatief van Kasteel Ruurlo

Een monumentale grootmeester verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat Hans en Monique Melchers, initiatiefnemers van Museum MORE, hun Carel Willink-collectie hebben ondergebracht in het bijzondere kasteel.

Lees meer over het initiatief van Kasteel Ruurlo
Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Achterhoek - Carel Willink - interieur zaal - beneden - initatief Hans Melchers

Kasteel geschiedenis

De bouwgeschiedenis van het kasteel gaat terug naar de 14e eeuw. Door zijn eerbiedwaardige leeftijd, is Kasteel Ruurlo rijk aan verhalen. Het kasteel heeft door de jaren heen niet alleen bijzondere kenmerken gekregen, maar ook bijzondere gasten mogen ontvangen. Er is in de 700 jaar dat Kasteel Ruurlo bestaat, enorm veel gebeurd.

Lees meer over de geschiedenis van Kasteel Ruurlo
Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Achterhoek - prent - Gelders Archief

Engelse landschapstuin

Kasteel Ruurlo wordt omringd door een prachtige en levendige Engelse landschapstuin. Tijdens de restauratie van het kasteelpark is rekening gehouden met kenmerken uit het ontwerp uit de 19e eeuw. Een wandeling door de Engelse Landschapstuin maakt uw bezoek aan Kasteel Ruurlo compleet. Vanuit de landschapstuin is het kasteel op alle kanten goed te bekijken. Ook voor niet museumbezoekers is de tuin toegankelijk.

Lees meer de kasteeltuin
Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Achterhoek - park - buiten - groene omgeving - Oranjerie Ruurlo - Engelse Landschapspark

Oranjerie

In de fraaie Engelse landschapstuin van Kasteel Ruurlo staat de romantische en stijlvolle oranjerie. Het gebouw werd vroeger gebruikt om te kunnen pronken met dure en exotische bomen en planten uit verre landen. Vandaag de dag is de wintertuin omgetoverd tot restaurant Oranjerie Ruurlo. Het restaurant is, net zoals de Engelse Landschapstuin, ook zonder entreekaart toegankelijk.

Lees meer over de oranjerie
Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Achterhoek - park - Oranjerie Ruurlo - terras

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over Museum MORE in uw mailbox.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.