Lezing Onno Kleyn
Op Tweede Pinksterdag trakteert culinaire-historisch expert Onno Kleyn, bekend van zijn boeken en rubrieken in de Volkskrant, jou op smakelijk eetverhalen van de afgelopen 100 jaar. Aan tafel!
- Lezing op maandag 20 mei om 13.30 uur
- Trouwzaal van Kasteel Ruurlo
- Kosten met Museumkaart €7,50 pp inclusief museumentree.
Eten in de 20ste eeuw
Goed je bord schoonmaken met een laatste aardappel, want de vla moet erin - wie herinnert het zich nog? In de loop van de 20e eeuw zijn allerlei eetgewoonten veranderd. Groenten korter koken, spaghetti maken, uit eten gaan in exotische restaurants, nieuwe ingrediënten gebruiken als paprika’s en avocado’s, het kon niet op. Culinair-historisch schrijver Onno Kleyn neemt ons mee op een tocht door de geschiedenis van ons eten, vanaf het begin van de 20e eeuw. Een feest van herkenning maar ook van verrassingen!
Onno Kleyn | Schrijven over smaak, over eten en wijn is Kleyns beroep, zijn lust en zijn leven. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant, schrijft voor verschillende magazines en andere opdrachtgevers en heeft meer dan 40 boeken op zijn naam staan.