Berendag
in Kasteel Ruurlo

Op zondag 9 juli van 11.00-16.00 uur organiseren we in Kasteel Ruurlo de Teddybeer Picknick Dag – als enige in Nederland! Op de berendag bij Kasteel Ruurlo is van alles te beleven voor families en kids!

Natuurlijk nemen kinderen hun eigen knuffel/beer mee. En als die ziek of kapot is, staat er een lieve berendokter klaar (13.00-16.00 uur) om jouw knuffel te repareren. In de prachtige kasteeltuin kun je picknicken met een metershoge teddybeer. Smeer je eigen broodjes en geniet. In het kasteel is een speurtocht voor kinderen te doen, én kun je op berenjacht. Tel het aantal beren in het kasteel en maak kans op een bereleuke prijs.

Prijzenpakket berenjacht
Berenjacht prijzenpakket

Om 12:15 uur en 13:00 uur is er een vertelvoorstelling mét gebruik van onder andere de kamishibai, een Japans verteltheatertje, verzorgd door Kelly van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Ook vertonen we de familiefilm Belle & Het Beest om 13.30 uur.

Kunstenaar Aebele Trijsburg zal met zijn Papieren boot om 15:00 uur varen in de slotgracht van het kasteel. Zal zijn bootje zeewaardig zijn of zal het bootje omslaan? Wees erbij voor dit waterspektakel!

Wil je alvast in de stemming komen? Download dan de kleurplaat van ons kasteel!

Beer 3

Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang tot ons kasteel.
Met Museumkaart of Vriendenloterij VIP-pas krijgen volwassenen ook gratis toegang. Het kasteelpark is vrij toegankelijk.

Beer 1

Berendag picknick
Neem je eigen picknickspullen en kleedje mee. Wil je lekker lunchen, dan kan dat ook bij Oranjerie Ruurlo in ons park.

Belle en het beest
Bereleuke film
Vertelvoorstelling
Bereleuke vertelvoorstelling door Bibliotheek Oost-Achterhoek
Knuffeldokter Esmee
Knuffeldokter Esmee