I1 A3643 Eva Broekema

Scholen en educatie

Museum MORE is hét museum voor modern realisme. We hebben twee museumlocaties: Museum MORE in Gorssel én Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Kijk hieronder welke programma’s er zijn. Je kunt direct online boeken!

Een kasteel bezoeken heeft iets betoverends, zo ook Kasteel Ruurlo. Door de combinatie van het magische werk van schilder Carel Willink en de eeuwenoude geschiedenis van het gebouw, is een bezoek aan Kasteel Ruurlo superleuk én leerzaam.

Kunst in het kasteel De 'herkenbare werkelijkheid', zoals te zien in het werk van kunstenaar Carel Willink, maakt een kennismaking met kunst ook laagdrempelig voor kinderen die nog niet eerder een museum bezochten. Naast de eigen collectie zijn er ook regelmatig wisseltentoonstellingen met andere kunst.

Er is veel te beleven voor verschillende leeftijden. We hebben diverse educatieve programma's voor basis- en voortgezet onderwijs aansluitend bij de leerdoelen. Daarnaast kun je ook zelfstandig of met een kijkwijzer of professionele gids door de tentoonstellingen. Het programma is nog volop in ontwikkeling. De komende jaren zal het aanbod worden uitgebreid en zullen meer programma’s voor specifieke doelgroepen worden toegevoegd.

Erfgoed Gelderland Museum MORE doet ook mee aan het educatieprogramma Reizen in de tijd.

Lesbrieven
Ter voorbereiding op de educatieprogramma’s vind je hieronder twee downloads met lesbrieven. Deze krijg je na de boeking ook in je mail & boekingsbevestiging.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden, lesprogramma’s, kosten en tijden contact op met ons via educatie@museummore.nl of kijk bij de veel gestelde vragen hieronder.


Ontdek ook
Museum MORE
in Gorssel

I1 A0967 Eva Broekema 80