Voorjaarsvakantie
in Kasteel Ruurlo

In deze voorjaarsvakantie kun je héél veel beleven in Museum MORE in Gorssel en Kasteel Ruurlo. Raak betoverd door het magische oeuvre van Carel Willink, een van de grootste schilders van de vorige eeuw. En laat je inspireren door de leuke flitscolleges die onze medewerkers geven over hun favoriete Willink-schilderij en wat Kasteel Ruurlo zo bijzonder maakt. Ook voor de kids is er genoeg te doen, lees hieronder meer.

KIDS GRATIS ENTREE | kinderen tot 18 jaar krijgen gratis toegang op woensdag 23 februari en woensdag 2 maart. Lees hieronder meer.

GRATIS FLITSCOLLEGES

Tijdens de vakantie trakteren we je graag op wat extra's! In Gorssel en Ruurlo houden onze medewerkers leuke en inspirerende flitscolleges bij hun favoriete kunstwerk.

Iedere dag in de voorjaarsvakantie om 12.00 en 14.00 uur vertellen ze in pakweg 10 minuten wat er zo boeiend is aan 'hun' favoriete schilderij en wat Kasteel Ruurlo zo bijzonder maakt. Laat je verrassen en sluit spontaan aan. Reserveren is niet nodig.

*Uiteraard houden we rekening met de geldende afstand tussen bezoekers/huishoudens onderling.

Kids gratis entree

Op woensdag 23 februari en woensdag 2 maart kun je de leukste kids activiteiten doen in Museum MORE in Gorssel en Kasteel Ruurlo. Kinderen tot 18 jaar krijgen gratis entree.

Bestel je gratis tickets online met kortingscode KIDS2022.

*Uiteraard zijn deze activiteiten coronaproof en individueel of binnen gezinsverband te doen.

Kids activiteiten in de voorjaarsvakantie

Op gezinsdagen kun je met jouw gezin superleuke activiteiten doen in onze beide locaties. In Kasteel Ruurlo kun je een speurtocht doen met je kinderen. Ga op jacht naar de dieren in de schilderijen van Carel Willink. Maak een geweldige dierenkleurplaat of tekenopdracht. Of laat je heerlijk voorlezen uit een sprookjesboek en ontdek daarna samen de geheime kamer van het kasteel! Iedere gezinsdag om 11.30 en 13.30 uur kun je aansluiten bij een voorleesronde. Reserveren voor deze activiteiten hoeft niet.

Ontdek ook onze kids activiteiten in Museum MORE, Gorssel.

Pat Andrea, Niet meer kijken, 1976, particuliere collectie, © Pictoright

De kunst van Pat Andrea

Vanaf 17 februari ontdek je in Museum MORE | Kasteel Ruurlo de kleurrijke, fantasievolle kunst van Pat Andrea. Kort in Museum MORE Gorssel te zien geweest, maar Museum MORE verlengt zijn ode aan Pats oeuvre in Kasteel Ruurlo. Daarbij is een selectie te zien met 30 topstukken die getuigen van zijn even fantasievolle als kritische kunstenaarschap. Universele thema’s vermengt hij met persoonlijke onderwerpen. Grote geschiedenis vervlecht hij met kleine vertellingen. En de dynamiek van bewegende figuren, in mogelijk explosieve situaties, houdt je als toeschouwer in de ban.

Bezoek Kasteel Ruurlo
dit voorjaar

Wij hanteren de geldende overheidsregels met betrekking tot een prettig én veilig museumbezoek. Meer info vind je hier.