Tentoonstelling

Tentoonstelling

Een grootmeester van formaat als Carel Willink, verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat maar liefst 45 werken te zien zijn in Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Van een zelfportret dat hij op 18-jarige leeftijd maakte tot en met het beroemde schilderij ‘Portret van Mathilde’.

BOEK EEN TOUR | Verrijk uw bezoek met een inspirerende rondleiding.

Plan uw bezoekRondleidingen

De opstelling in Kasteel Ruurlo toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later ontplooit tot de nooit geëvenaarde schilder van een technisch perfect, elegant en raadselachtig oeuvre. De collectie in het kasteel is roulerend, maar er zijn altijd topstukken te zien van de meesterschilder. Naast het werk van Carel Willink, zijn vijf bijzondere creaties van de Chinees-Nederlandse modeontwerpster Fong Leng te zien. Magisch, historisch, theatraal en extravagant komen samen in Kasteel Ruurlo.

Museum MORE - Gelderland - Nationale Museumweek - Carel Willink - Portret van Mathilde - © Eva Broekema

In het atelier van Carel Willink

Via verschillende authentieke en historische kamers door het kasteel heen, ontdekt u de kunstreis die Carel Willink door de jaren heen heeft afgelegd. Zo experimenteert de kunstschilder in zijn eerste jaren met het expressionisme en het kubisme. Naarmate de jaren verstrijken weet hij steeds meer zijn eigen stijl te vinden met monumentale landschappen, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen. Door zijn ontwikkeling groeit Carel Willink uit tot een weergaloze kunstschilder met een technisch perfect, elegant en raadselachtig oeuvre.

Lees meer over de kunstreis van Willink

Mathilde Willink & Fong Leng

De extravagante Mathilde de Doelder, de derde vrouw van Carel Willink, was groot liefhebber van de modeontwerper Fong Leng. Tijdens haar huwelijk met Carel Willink, was Mathilde één van de belangrijkste klanten van Fong Leng. De kleding die de Chinees-Nederlandse ontwerper creëerde paste goed bij ‘het fenomeen’ Mathilde, zoals ze genoemd werd. In haar Fong-Leng-jurken groeide Mathilde uit tot modekoningin van Amsterdam. In totaal verzamelde Mathilde bijna 40 creaties van Fong Leng, waarvan er vijf te zien zijn in Kasteel Ruurlo.

Lees meer over Fong Leng
Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Achterhoek - Fong-Leng creaties - mode - Foto Eva Broekema

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over Museum MORE in uw mailbox.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.