Scholen en educatie

Een kasteel bezoeken heeft iets betoverends, zo ook Kasteel Ruurlo. Door de combinatie van het magische werk van Carel Willink, de 5 eeuwen bouwgeschiedenis en de sprookjesachtige omgeving, is een bezoek aan Kasteel Ruurlo meer dan waard. Scholen en klassen zijn in Kasteel Ruurlo welkom. Per gids geldt een maximum van 10 leerlingen. Bij een zelfstandig bezoek aan het museum geldt dat per groep van 10 leerlingen minimaal één begeleider aanwezig moet zijn.

Als u met een klas of school graag Kasteel Ruurlo wilt bezoeken, verzoeken wij u om vooraf te reserveren. Wij kunnen u dan zo optimaal mogelijk bedienen.

Kidsgids Kasteel Ruurlo

Museum MORE | Kasteel Ruurlo heeft een speciale kidsgids ontwikkeld. Met deze leuke kijkwijzer kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar zelf op ontdekkingstocht door ons museum. Van bijzondere plafonds tot dieven die de schouw wilden stelen. En van het tekenen van dieren tot en met zoek de verschillen in Willinks portretten.

De gids is gratis verkrijgbaar bij de museumbalie van het kasteel en is hieronder te downloaden.

Scholen en groepen

Wilt u met een groep Museum MORE | Kasteel Ruurlo bezoeken met voor educatieve doeleinden? Boek een rondleiding met een gids die de leerlingen of studenten alles vertelt over het kasteel en de bijzondere kunstcollectie.

Wanneer u met een groep komt willen wij u verzoeken om vooraf te reserveren, zodat wij u zo optimaal mogelijk kunnen bedienen. Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.