Locaties

Locaties

Museum MORE | Kasteel Ruurlo is gevestigd in een historisch en prachtig kasteel uit de 14e eeuw. Een passende locatie voor het werk en leven van de koele grootmeester Carel Willink.

Door de rijke geschiedenis van Kasteel Ruurlo, is het is bijzonder om te zien dat vijf eeuwen architectonische bouwgeschiedenis wordt gecombineerd met moderne architectuur van topniveau. Naast het kasteel en de Willink-collectie, zijn ook de gerestaureerde landschapstuin en de Oranjerie (heropent als museumbrasserie) te bezoeken.

Door de mix van de kunst, historie, architectuur en de prachtige omliggende natuur, is een bezoek aan het kasteel meer dan waard. Kasteel Ruurlo staat garant voor een complete beleving.

Meer over Kasteel Ruurlo

Museum MORE in Gorssel

Naast het bijzondere Kasteel Ruurlo, staat in het oude gemeentehuis in Gorssel de tweede locatie van Museum MORE. Sinds 2 juni 2015 worden hier werken van Nederlandse realistische topkunstenaars getoond, zoals Jan Mankes, Pyke Koch, Charley Toorop, Wim Schuhmacher en Raoul Hynckes. Als grootste museum voor modern realisme vormt de kunstcollectie van Hans Melchers de kern van Museum MORE. De nadruk ligt hierbij op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. Naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisselende tentoonstellingen te zien.

Bezoek Museum MORE
Museum MORE - Van Heeswijk Architects - photo- Imre Csany

Combineer Ruurlo met Gorssel

Kasteel Ruurlo en Museum MORE zijn samen te bezoeken door middel van een combi-ticket. Zo beleeft u het beste van beide werelden als het gaat om moderne realistische topkunst. Deze is combi-ticket is 3 dagen geldig, zodat u voldoende tijd heeft om alle werken rustig te bewonderen. Ook kunt u deze combi-ticket cadeau doen.

Volwassenen betalen voor een combi-ticket maar € 25,- (inclusief tentoonstellingstoeslag) en kinderen t/m 18 jaar € 8,-. Aan de kassa van Kasteel Ruurlo of Museum MORE in Gorssel kunt u naar de mogelijkheden vragen.

Bekijk onze entreeprijzen
Museum MORE | Kasteel Ruurlo - locaties - combi-ticket - credit: Hans van Heeswijk Architecten - foto: Luuk Kramer
 • Museum MORE | Kasteel Ruurlo

  Vordenseweg 2
  7261 LZ Ruurlo
  Plan route

  Kasteel Ruurlo kent een lange geschiedenis en wordt voor het eerst in 1326 genoemd. Het huidige gebouw stamt uit de 16de eeuw. In Kasteel Ruurlo staat het werk en leven van weergaloze schilder Carel Willink centraal. Deze monumentale locatie biedt een passend decor voor het werk van de koele grootmeester.

  Doordat Kasteel Ruurlo al een eerbiedwaardige leeftijd heeft bereikt, draagt het kasteel een behoorlijke geschiedenis met zich mee. Architect Hans van Heeswijk heeft de prestatie geleverd om moderne architectuur te combineren met vijf eeuwen bouwgeschiedenis.

   

 • Museum MORE

  Hoofdstraat 28
  7213 CW Gorssel
  Plan route

  Het gebouw van Museum MORE in Gorssel is ontworpen door de bekende museumarchitect Hans van Heeswijk. Hij was ook verantwoordelijk voor de verbouwing en aanpassing van de Hermitage Amsterdam, het Mauritshuis in Den Haag en de nieuwe entree van het Van Gogh Museum.

  Het voormalig gemeentehuis van Gorssel diende als startpunt bij Van Heeswijks ontwerp. Het monumentale deel van het uit 1914 daterende pand bleef intact. De later aangebouwde delen zijn vervangen door nieuwbouw. Het museum is een paviljoenachtig gebouw van twee verdiepingen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving waarin het staat.