Openingstijden

Kasteel Ruurlo is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

KLIK HIER VOOR PARKEERTIPS 

SPECIALE DAGEN
Kasteel Ruurlo is open op Tweede Kerstdag, Eerste & Tweede Paasdag, Hemelvaart, Eerste & Tweede Pinksterdag
Kasteel Ruurlo is gesloten op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag
Afwijkende openingstijd, sluiting om 16.00 uur op 5, 24 en 31 december

Museum MORE - Kasteel Ruurlo - bij nacht - Achterhoek - Foto Imre Csany-Hans van Heeswijk
 • Museum MORE | Kasteel Ruurlo

  Vordenseweg 2
  7261 LZ Ruurlo
  Plan route

  Kasteel Ruurlo kent een lange geschiedenis en wordt voor het eerst in 1326 genoemd. Het huidige gebouw stamt uit de 16de eeuw. In Kasteel Ruurlo staat het werk en leven van weergaloze schilder Carel Willink centraal. Deze monumentale locatie biedt een passend decor voor het werk van de koele grootmeester.

  Doordat Kasteel Ruurlo al een eerbiedwaardige leeftijd heeft bereikt, draagt het kasteel een behoorlijke geschiedenis met zich mee. Architect Hans van Heeswijk heeft de prestatie geleverd om moderne architectuur te combineren met vijf eeuwen bouwgeschiedenis.

   

 • Museum MORE

  Hoofdstraat 28
  7213 CW Gorssel
  Plan route

  Het gebouw van Museum MORE in Gorssel is ontworpen door de bekende museumarchitect Hans van Heeswijk. Hij was ook verantwoordelijk voor de verbouwing en aanpassing van de Hermitage Amsterdam, het Mauritshuis in Den Haag en de nieuwe entree van het Van Gogh Museum.

  Het voormalig gemeentehuis van Gorssel diende als startpunt bij Van Heeswijks ontwerp. Het monumentale deel van het uit 1914 daterende pand bleef intact. De later aangebouwde delen zijn vervangen door nieuwbouw. Het museum is een paviljoenachtig gebouw van twee verdiepingen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving waarin het staat.

Museum MORE in Gorssel

Naast het bijzondere Kasteel Ruurlo, staat in het oude gemeentehuis in Gorssel de tweede locatie van Museum MORE. Sinds 2 juni 2015 worden hier werken van Nederlandse realistische topkunstenaars getoond, zoals Jan Mankes, Pyke Koch, Charley Toorop, Wim Schuhmacher en Raoul Hynckes. Als grootste museum voor modern realisme vormt de kunstcollectie van Hans Melchers de kern van Museum MORE. De nadruk ligt hierbij op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. Naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisselende tentoonstellingen te zien.

Bezoek Museum MORE

Combineer Ruurlo met Gorssel

Kasteel Ruurlo en Museum MORE zijn samen te bezoeken door middel van een combi-ticket. Zo beleeft u het beste van beide werelden als het gaat om moderne realistische topkunst. Deze is combi-ticket is 3 dagen geldig, zodat u voldoende tijd heeft om alle werken rustig te bewonderen. Ook kunt u deze combi-ticket cadeau doen.

Volwassenen betalen voor een combi-ticket maar € 26,- (inclusief tentoonstellingstoeslag) en kinderen t/m 18 jaar € 9,-. Aan de kassa van Kasteel Ruurlo of Museum MORE in Gorssel kunt u naar de mogelijkheden vragen.

Bekijk onze entreeprijzen
Museum MORE - Gorssel - entree - Hans-van-Heeswijk-architecten-Foto-Luuk-Kramer

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over Museum MORE in uw mailbox.

 • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.