Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

In het hart van de prachtige en idyllische Achterhoek ligt Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Het dorp Ruurlo ligt in de buurt van Zutphen en Doetinchem en is uitstekend bereikbaar met de auto. Naast het kasteel is gratis parkeergelegenheid (navigatieadres: Stapeldijk 1 in Ruurlo), evenals in het gehele dorp Ruurlo zelf.

Met het openbaar vervoer is Kasteel Ruurlo prima te bereiken. Het museum is toegankelijk voor mindervaliden, echter dient men wel rekening te houden met de historische bouw van het kasteel.

Meer over de locatie

Parkeren

Parkeren kan gratis bij Kasteel Ruurlo naast het historische gebouw, navigatieadres Stapeldijk 1.

Alternatieve parkeerplaats bij drukte

Mocht er wegens drukte op deze parkeerplaats geen plek meer zijn voor uw auto, dan adviseren wij u te parkeren aan de Houtwal in Ruurlo. Volg het witte bord P2:

  1. Rijd van Stapeldijk 1 richting Ruurlo.
  2. Neem op de rotonde de eerste afslag.
  3. Voor de spoorbaan rechtsaf naar de Houtwal.
  4. Op deze parkeerplaats, achter Station Ruurlo, kunt u ook gratis parkeren. Vanaf de Houtwal is het een kleine 5 minuten lopen naar het kasteel.

ZOMERPERIODE | Mooi in Ruurlo-Express

Komt u met de trein of parkeert u de auto aan de Houtwal in Ruurlo? Dan vervoert de Mooi in Ruurlo-Express u en uw gezelschap gratis naar Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Deze pendeldienst rijdt alleen in de zomerperiode tot 1 oktober 2019.

De shuttle rijdt vanaf 8 april 2020 weer af en aan tussen het kasteel en het NS-station/ de parkeerplaats bij de Houtwal en het centrum van Ruurlo. De diensttijden zijn afhankelijk van de bezoekdrukte. De express brengt u gratis, veilig en comfortabel van en naar het kasteel.

Deze dienst wordt u aangeboden door de ondernemersvereniging van Ruurlo.

 

Bereikbaarheid met de auto

Ruurlo ligt in het hart van de Achterhoek, wat goed te bereiken is met de auto. Komt u vanaf Enschede? Dan neemt u eerst de N18 en vervolgens de N315 naar de Vordenseweg in Ruurlo. 

Vanaf Amsterdam/ Almelo neemt u de A1. Bij Lochem neemt u Afrit 26 en komt u op de N332 (richting Holten/Lochem) terecht. Daarna neemt u de N346 en de N319 om uw bestemming naar Kasteel Ruurlo te bereiken.

Vanaf Utrecht/ Nijmegen/Rotterdam/Den Haag rijdt u eerst over de A12, dan neemt u voorbij Zevenaar de afslag naar de A18 naar Doetinchem. Bij Afrit 4: Doetinchem-Oost, neemt u de afslag naar de N317 en vervolgt u de weg over de N315 naar de Vordenseweg in Ruurlo.

Plan uw reis
Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Achterhoek - modern - dagje uit - Foto Eva Broekema

Mindervaliden

Het museum is toegankelijk voor mindervaliden, echter dient men wel rekening te houden met de historische bouw van het kasteel. Zo zijn er verschillende zware deuren en drempels die als hindernissen ervaren kunnen worden. Ook zijn sommige kasteelkamers te bezoeken via een omweg. Kasteel Ruurlo beschikt over een invalidentoilet en -parkeerplaatsen (op onze reguliere parkeerplaats) en een lift die geschikt is voor rollators en een rolstoel. Ook kunt u gebruik maken van een (gratis) leenrolstoel. Let wel op: vanaf onze parkeerplaats is het nog enkele minuten lopen naar het kasteel.
Bent u een rolstoel- of rollatorgebruiker? Dan adviseren wij om iemand mee te nemen die u door het museum kan begeleiden. Ook is uw hulphond van harte welkom. Daarnaast staan onze publieksmedewerkers altijd voor u klaar om u de juiste weg te wijzen.

Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Achterhoek - Carel Willink - bereikbaarheid - Foto Eva Broekema

Het openbaar vervoer

Voor diegene die graag met het openbaar vervoer reist, is Kasteel Ruurlo zeer goed te bereiken. Een echt dagje uit, begint tenslotte al onderweg! De Arriva-trein uit Winterswijk of Zutphen brengt u naar Station Ruurlo. Via de Stationsstraat en de Vordenseweg is het een kleine 10 minuten lopen naar het kasteel.

Plan uw reis
Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Vloeren in Kasteel Ruurlo - houten vloeren - foto Eva Broekema

Van Kasteel Ruurlo naar Museum MORE

Van Kasteel Ruurlo naar Museum MORE:
Trein Winterswijk-Zutphen, station Zutphen
Bus 81 – Deventer
Uitstappen Gorssel, halte Museum MORE

Van Museum MORE naar Kasteel Ruurlo:
Arriva Bus 81 –  Zutphen
Trein Zutphen – Winterswijk
Uitstappen bij station Ruurlo

Museum MORE - entree - Gorssel - Achterhoek - Hans van Heeswijk architecten - Foto Luuk Kramer

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over Museum MORE in uw mailbox.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.