Pinksterweekend 2022

Tijdens het Pinksterweekend is ook de nationale Dag van het Kasteel. Dat vieren we bij Kasteel Ruurlo! Op 4, 5 en 6 juni is er daarom van alles te beleven voor families en kids. Het kasteelpark en de oranjerie zijn gratis toegankelijk. Kom boogschieten, ontmoet een roofvogel of doe een speurtocht in het kasteel!

Lees verder om te zien wat je allemaal kunt doen bij ons.

I1 A9498
  • Toegang tot het kasteel met Museumkaart / VriendenLoterij VIP-kaart is gratis
  • Parkeren op ons eigen terrein aan de Stapeldijk 1 in Ruurlo is ook gratis.

MAESTRO, MUZIEK!

Bij een kasteel hoort natuurlijk stijlvolle muziek. De getalenteerde kids van Arcato Ensembles treden op met hun violen en cello’s in de mooiste kasteelzaal. Deze concerten zijn toegankelijk met een museumentreeticket of Museumkaart/Vriendenloterij VIP-kaart.

zaterdag 4 juni om 11.15 en 12.00 uur

ONTMOET ROOFVOGELS!

Kom kennismaken met een uil of een buizerd. Bewonder deze vogels van dichtbij in ons kasteelpark. Het is geen dierenshow maar een ontmoeting tussen mens en dier die de schoonheid van de natuur voelbaar maakt. Met respect voor dierenwelzijn. Valkenier Arjan vertelt je welke rol roofvogels eeuwenlang speelden bij het leven op een kasteel. Dit is een gratis activiteit.

zondag 5 juni + maandag 6 juni van 11.00-17.00 uur

WORKSHOP BOOGSCHIETEN

Leer schieten met pijl en boog in ons park. Een team van professionele coaches helpt jou om optimaal te mikken. Wie weet gaat het je lukken. Doe een schot in de roos! Boek snel op onze website ivm het beperkte aantal plaatsen. Duur 1 uur. Kosten €10,- per persoon.

Adviesleeftijd vanaf 12 jaar. Maandag 6 juni om 14.00 en 15.00 uur

KASTEEL RUURLO

Je kunt ook ons kasteel zelf bezoeken. Dit statige gebouw is al 500 jaar oud. Binnen kun je prachtige kunst bewonderen. Van knappe schilderijen van Carel Willink tot de spetterende kunst van Pat Andrea. Doe een speurtocht door het kasteel en maak een kleurplaat! Meer op 5 en 6 juni....

  • 11.30 uur Instaprondleiding volwassenen en grote kids.
  • 13.00 uur Voorlezen uit een prachtig prentenboek voor kleine kids.
  • 14.00 uur Lezingen voor volwassenen.

Oranjerie Ruurlo

Van al die avonturen krijg je vast trek. In het kasteelpark staat een oranjerie waar je heerlijk kunt eten en drinken. En als je zit op het terras van de oranjerie heb je fantastisch uitzicht op Kasteel Ruurlo! Kijk alvast op de menukaart.

Diner & Concert

Geniet van een exclusieve culinaire en muzikale avond in Oranjerie & Kasteel Ruurlo. We ontvangen jou in de oranjerie met een 3-gangendiner. Vervolgens treedt Mart Hillen op in het kasteel. Het jongste gitaarfenomeen van Nederland speelt toppers uit zijn nieuwe theaterprogramma Mart & Movies.

Zondag 5 juni om 18.00 uur.