Over Museum MORE

Over Museum MORE

De kunstcollectie van Hans en Monique Melchers vormt de kern van zowel Museum MORE in Gorssel, als Kasteel Ruurlo. Deze twee bijzondere locaties hebben als doel de collectie, een belangrijk deel van ons nationaal cultureel erfgoed, te beheren voor toekomstige generaties en permanent voor een breed publiek toegankelijk te maken. Museum MORE wil de waardering voor Nederlandse realistische topkunst bevorderen.
De nadruk ligt hierbij op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. Naast de eigen collectie zijn in Museum MORE in Gorssel voortdurend wisseltentoonstellingen die het oneindig rijke spectrum van realistische kunst laten zien.

Dagje uitBezoek Museum MORE

Nationaal erfgoed

Hans en Monique Melchers besloten een tweede museumlocatie te openen in Kasteel Ruurlo om een passende plek te creëren voor hun collectie werken van Carel Willink (1900-1983). De heer en mevrouw Melchers wensen bovendien met de opening van Kasteel Ruurlo een bijdrage te leveren aan het publiek toegankelijk maken van nationaal erfgoed en de waardering voor het oeuvre van Willink te bevorderen.

Beide locaties zijn perfect voor uw event, zakelijke bijeenkomst of huwelijksceremonie!

Meer over events
Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Achterhoek - park - entree - glazen brug - Hans van Heeswijk - Foto Michael van Oosten

Museum MORE in de Achterhoek

De keuze voor de situering van Museum MORE en Kasteel Ruurlo in de Achterhoek, komt voort uit de wens van onze initiatiefnemers Hans en Monique Melchers. Met het museum en kasteel willen zij iets terug te doen voor de regio waarin het echtpaar met veel plezier woont. MORE’s hoofdlocatie is gehuisvest in Gorssel, vlakbij Deventer. De tweede locatie van MORE, Kasteel Ruurlo, biedt een passend en monumentaal thuis aan het werk en leven van Carel Willink.

Meer over de Achterhoek
Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Achterhoek - Carel Willink - Zelfportret met schedel - 1936

Nieuws

Museum MORE | Kasteel Ruurlo houdt u graag op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen rondom ons museum en de kunstcollectie. We verwijzen u graag door naar de nieuwssectie op de website van Museum MORE. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Naar nieuwsAanmelden nieuwsbrief
Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Achterhoek - Carel-Willink- De zeppelin 1933

Ontdek Museum MORE | Kasteel Ruurlo

Museum MORE is meer dan een museum met modern realistische kunst. Lees meer over ons enthousiaste team van medewerkers of bekijk de recente persberichten die verschenen zijn. Klikt u hieronder op uw gewenste pagina.

Pers

Wij hebben een mailling-list voor persberichten, u kunt zich hiervoor aanmelden. Wij houden u op de hoogte.

Lees meer

Team

Bij Museum MORE | kasteel Ruurlo staat een enthousiast team van professionals elke dag voor u klaar om u van dienst…

Lees meer

Werken bij

Op dit moment hebben wij geen vacatures. Museum MORE | Kasteel Ruurlo zoekt echter regelmatig medewerkers…

Lees meer

Stichting

De Stichting Collectie Nederlands Realisme is een initiatief van de heer H.D. Melchers, die in 2015…

Lees meer

Missie

De kunstcollectie van Hans en Monique Melchers vormt de kern van zowel Museum MORE in Gorssel, als Kasteel Ruurlo. Deze twee bijzondere locaties hebben als missie de collectie, een belangrijk deel van ons nationaal cultureel erfgoed, te beheren voor toekomstige generaties en permanent voor een breed publiek toegankelijk te maken. Hiermee wil het museum de waardering voor Nederlandse realistische topkunst bevorderen.

Met Kasteel Ruurlo willen de initatiefnemers een bijdrage leveren aan het publiek toegankelijk maken van het nationaal erfgoed en het rijksmonument Kasteel Ruurlo en de waardering voor het oeuvre van Willink te bevorderen.

Locatie
De keuze voor de situering van Museum MORE en Kasteel Ruurlo in de Achterhoek, komt voort uit de wens van onze initiatiefnemers Hans en Monique Melchers. Met het museum en kasteel willen zij iets terug te doen voor de regio waarin het echtpaar met veel plezier woont.

Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Achterhoek - Mathildezaal - Foto Eva Broekema

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over Museum MORE in uw mailbox.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.