Winnaars bekend Museumkaart-actie

In oktober hadden alle museumkaarthouders de mogelijkheid om mee te doen met de prijsvraag rondom de muze van Kasteel Ruurlo, Mathilde. De Museumkaart-actie is inmiddels gesloten en de winnaars zijn bekend.

De vraag was: Welke beroemde Nederlandse chansonnier bezong “Mathilde” in 1978 op het album Dag en Nacht? Het antwoord was de Nederlandse chansonnier en acteur Ramses Shaffy.

Uit alle inzendingen zijn 10 winnaars gekozen. Museum MORE | Kasteel Ruurlo feliciteert:
Marijke de Kort
El Rijke – van Zeijl
Annemone Heijn
Esther van Rossem
Nathalie Ho-Kang-You
Helga Keetlaer
Meike Sjoer
Nanny Bats
Jan Willem van de Kamp
Jeanne B

De 10 winnaars zijn persoonlijk gemaild en krijgen het boek Mathilde, muze, mythe en mysterie thuis toegestuurd. In het bijzondere boek van Lisette de Zoete komt een andere focus naar voren dan de scheiding met Carel Willink of haar mysterieuze dood. Want wie was deze markante persoolijkheid nu echt? Behalve Mathildes biografie bevat het boek de zoektocht van Lisette de Zoete naar het leven van Mathilde en interviews met onder anderen Fong-Leng, Marte Röling, Joop van Loon, Imca Marina, Lotti en Maria Heyboer, Ger Lammens, Adrian Stahlecker en Mathildes zussen.

Ook nieuwsgierig geworden naar het boek? Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkels van Museum MORE en Kasteel Ruurlo. Online is het boek te bestellen via uitgeverij Lecturis.

Bekijk en luister ‘Mathilde’ van Ramses Shaffy uit 1978