Dagje uit: wat te doen in de zomer(vakantie)?

‘Wat te doen in de zomer(vakantie)’ is de vraag die bij veel mensen opkomt in de maanden juli, augustus en als we geluk hebben ook september. Daarom hier wat leuke dingen om te doen in de omgeving van Museum MORE | Kasteel Ruurlo en de Achterhoek.

In Kasteel Ruurlo is de semipermanente opstelling te zien over het leven en werk van meesterschilder Carel Willink. De omgeving van Kasteel Ruurlo is al een grote vakantietip: heerlijk shoppen in de museumwinkel van het kasteel, wandelen in het kasteelpark, verdwalen in het doolhof en daarna genieten van een lunch of borrel op het terras van de Oranjerie.

Museum MORE | Gorssel
Daarnaast is in Museum MORE in Gorssel de fotografietentoonstelling MORE Focus | Het trage lage land te zien t/m 9 september. De fotoexpositie laat zien hoe divers Nederland eigenlijk is. Vergeet de klompen, molens en Giethoorn, maar krijg nieuwe inzichten. Het zou nog eens kunnen verrassen.

De Achterhoek
De omgeving van Kasteel Ruurlo heeft daarnaast meer te bieden. Het rijksmonument ligt middenin de Achterhoek en laat dat nou de plek zijn om lekker te fietsen of te wandelen in de buitenlucht. Of varen in een fluisterboot op een kronkelende beek of gewoon lekker bijkomen op een bakje en genieten van het uitzicht. Rust, ruimte en natuur is er volop.

Naast de schone natuur is de Achterhoek rijk aan musea en bezit het een van de oudste steden van Nederland. Zoals Hanzesteden Zutphen en Doesburg. En iedere Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme. Shoppen in oude straatje, cultuursnuiven tussen de monumentale panden en een hapje eten op een van de vele gezellige plekjes. In de Achterhoek is het te vinden. www.achterhoek.nl

Hopelijk is hiermee de vraag ‘Wat te doen in de zomer(vakantie)’ voor zo ver ingevuld. Museum MORE | Kasteel Ruurlo wenst iedereen een fantastische zomer.