Van kasteelvrouwe tot waakvogel

In de Engelse landschapstuin van Kasteel Ruurlo loopt een gevederde vrouwe rond. Ans, de kasteelgans, is sinds enkele jaren niet alleen de vaste kasteelgans maar ook de bewaker van het kasteel. Voornamelijk de zonnewijzer is haar favoriete plek.

Al struinend over de paden van de Engelse landschapstuin van Kasteel Ruurlo, komt u deze kasteelvrouwe tot waakvogel waarschijnlijk tegen. En zoals een echte bewaker betaamt, beschikt Ans over leiderschapskwaliteiten en kan ze soms wat bazig uit de hoek komen. Ans de gans is ook een beetje op haar privacy gesteld en vindt het prettig als men wat op afstand blijft. Maar poseren tegen een Willink-wolkenlucht, doet ze maar al te graag.

Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Gelderland - Van kasteelvrouwe tot waakvogel - ans - gans