Nieuwe tentoonstelling Museum MORE

Nieuwe tentoonstelling Museum MORE

WEen unieke nieuwe tentoonstelling van Museum MORE waarin werk van Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel te zien is. De heren worden vaak in één adem genoemd, maar hun werk was nooit eerder tegelijk te zien in een expositie. De vier zijn voortzetters van een grote Hollandse kunsttraditie, waarbinnen ze allevier een eigen atmosferische werkelijkheid scheppen. De tentoonstelling is te zien t/m 13 mei 2018 en omvat meer dan een eeuw realisme met 120 stillevens, landschappen en portretten .

De voortzetters van een grote Hollandse kunsttraditie. Maar in de kern zijn het eenlingen met een geheel eigen signatuur, niet te harnassen in een stroming. Traditie en eigenheid, is er sprake van een krachtmeting? Met het verleden en met elkaar. Deze vier realisten dirigeren onze blik – hoedan ook – naar een bijna mysterieuze wereld waarin zij het gewone, het alledaagse, uittillen boven de werkelijkheid.

 

 

 

 

Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket – en de door hen geïnspireerde Henk Helmantel – zijn te zien in de nieuwe tentoonstelling 4 REALISTEN | De serene blik van Museum MORE. Deze meesters deden in de eerste helft van de 20ste eeuw wat geen enkele kunstenaar toen deed. Vanwege hun ingetogenheid en de sfeergevoelige weergave van de wereld om hen heen zijn ze altijd geliefd geweest – tegenwoordig misschien nog wel meer dan ooit tevoren. Het realisme bloeit en heeft een veel groter bereik dan enkele decennia geleden.

De tentoonstelling 4 REALISTEN | De serene blik is te zien in Museum MORE van 4 februari t/m 13 mei 2018. Plan uw bezoek.

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over Museum MORE in uw mailbox.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.