Nieuwe aanwinsten Carel Willink en Gerard Röling

Museum MORE is zeer blij met de verwerving van twee nieuwe aanwinsten van Carel Willink en Gerard Röling.

“Twee prachtige tegenpolen: betovering en onttovering. Zo zou je de nieuwe aanwinsten kunnen kenschetsen”, aldus artistiek directeur Ype Koopmans. “Willink en Röling – beiden meesters in stofuitdrukking – excelleren hier met hun weergave van de menselijke huid, van fluweel en van tweed. En beiden laten een handenspel op de voorgrond afspelen. Iets wat ook grote technische kunde verraadt.” Zo schilderden zij tot in perfectie een beeld van nors leiderschap en jeugdige statigheid. Maar schijn kan bedriegen. Willink en Röling tonen vooral wat ze wilden laten zien.

De twee nieuwe aanwinsten van Museum MORE zijn vanaf nu te zien in het museum in Gorssel. Plan uw bezoek.