Lezing | Kasteel Ruurlo

Locatie: Kasteel Ruurlo

Kom meer te weten over Kasteel Ruurlo, zijn geschiedenis en de prachtige werken van Carel Willink en Fong Leng die nu in het kasteel te zien zijn! Reserveer snel voor een van de lezingen van kunsthistorica Renate Ketelaars in de prachtige trouwzaal van ons kasteel.

Renate Ketelaars zal u vertellen over de rijke (bouw)geschiedenis die terug gaat tot de 14de eeuw en de adellijke familie die hier 5 eeuwen woonde. En wist u dat de Koning van Corsica, een kleurrijke avonturier, in de 17de eeuw te gast was op Kasteel Ruurlo? Inmiddels is het kasteel in oude luister hersteld en omgetoverd tot museum.

De lezing duurt 1 uur en kost € 7,50.

Op dit moment toont Museum MORE | Kasteel Ruurlo tientallen topstukken van Carel Willink, een van Nederlands grootste realistische kunstschilders. Willinks oeuvre vol monumentale, architectonische decors past uiteraard perfect in ons rijksmonument. Daarnaast zal tijdens de lezing ook ingegaan worden op de creaties van modeontwerpster Fong-Leng. Zij ontwierp extravagante kledingstukken voor Willinks muze – en derde echtgenote – Mathilde. De lezing duurt ongeveer 1 uur.

De lezing vindt plaats in de prachtige Trouwzaal van Kasteel Ruurlo. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid het kasteel bekijken, de Carel Willink-collectie bewonderen en uiteraard de vijf creaties van Fong-Leng zien. Een van Willinks iconische werken “Portret van Mathilde”, kunt u niet missen. Hierop staat Mathilde afgebeeld in Fong-Lengs beroemde Luipaardmantel.

Reserveer tijdig ivm het beperkte aantal plaatsen via info@museummore.nl

• Zondag 26 januari 2020 om 14.00 uur.
  • Zondag 9 februari 2020 om 14.00 uur.

Ticketprijs lezing €7,50 exclusief museumentree.

Museumkaart en BankGiro Loterij VIP-kaart geldig.

Betaling op de dag zelf bij de kassabalie in Kasteel Ruurlo.

Reserveer nu