Jan Beutener in Gorssel

Museum MORE in Gorssel brengt met ruim 70 schilderijen een ode aan het oeuvre van Jan Beutener (1932). Beutener is een ontdekker van de dingen. Van details die hij een unieke lading geeft, van suggestieve maar altijd heldere uitsnedes of uitvergrotingen. Met gevoel voor absurdisme. En voor humor vermengd met melancholie. Alleen Beutener kan kiezen voor een paar knokige knieƫn die uitsteken tegen een windscherm of een zakdoekje verstopt in de naad van een fauteuil. In zijn realisme staat het detail dat hem opvalt centraal. Een terugblik op 50 jaar kunstenaarschap.

Bekijk tentoonstelling