De vloeren in Kasteel Ruurlo

De vloeren in Kasteel Ruurlo

Niet alleen de kunst van Carel Willink is betoverend, ook de vloeren in Kasteel Ruurlo zijn kunstig. Ze verbinden het heden met het verleden.

In de adellijke tijd waren houten vloeren ongebruikelijk, tenzij het chique parket betrof. In die tijd legde men tapijten op de vloer en spijkerde ze vast. Voor de museale zalen in Kasteel Ruurlo zijn nieuwe houten vloeren ontworpen. Daar waar mogelijk zijn de nieuwe vloeren een speelse echo van de plafondversiering. Ze spiegelen patronen en motieven. Nooit letterlijk, maar altijd luchtig.

Ontwerp en uitvoering kwam van Tomesen Parket & Design die ook opdrachten doen voor bijvoorbeeld Amsterdamse grachtenpanden en andere monumentale landgoederen en kastelen. Alle vloeren bestaan uit houtsoorten die eeuwen geleden ook gebruikt zouden zijn door de vorige bewoners. Door het hout te kleuren en technisch op een bepaalde manier te snijden (via laser), heeft iedere vloer een bijzonder uiterlijk dat samensmelt met het kasteel.

Het hele kasteel is doortrokken van jaartallen van alle verbouwingen. En ook het jaar 2017 heeft er zijn plek gevonden in de vloer van het kleine groene kabinet. In de stuclijst aan het plafond staat het jaartal 1717. Met een blik naar beneden is het jaartal 2017 te zien. Zo wordt op een respectvolle manier de hand gereikt naar 3 eeuwen geleden.

Bezoek en bewonder Kasteel Ruurlo.

De Vloeren in Kasteel Ruurlo - Wapen van Ruurlo - Foto: Michael van Oosten

De Vloeren in Kasteel Ruurlo - Wapen van Ruurlo - Foto: Michael van Oosten

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

Ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws en informatie over Museum MORE in uw mailbox.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.