Beleef de Nationale Museumweek in Kasteel Ruurlo

Ontdek de magie van Carel Willink (1900-1983) en zijn werk tijdens de Nationale Museumweek van 10 t/m 15 april in Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Tijdens flitscolleges vertellen onze professionele gidsen meer over deze grote meester en zijn muze Mathilde.

‘Portret van Mathilde’ uit 1975 is een van Carel Willinks meest iconische schilderijen en een pronkstuk van ons museum. Mathilde was niet alleen de (ex)vrouw van Willink. Ze was Zeeuws meisje, een fenomeen, levend kunstwerk, modekoningin van de jaren zeventig, ambassadrice van Fong-Leng, mythe en mysterie. Op het portret draagt Mathilde de zilverkleurige luipaardmantel van Fong Leng. In de rijk geornamenteerde achtergrond een groot raam waardoor je op Amsterdam uitkijkt. Mathilde werd vijf keer door Willink geschilderd.

Tijden van flitscolleges:
Woensdag 11 april
12.00 – 14.00 – 16.00 uur

Zondag 15 april
12.00 – 14.00 – 16.00 uur

Het deelnemen aan deze flitscolleges rondom Carel Willink en zijn portret van Mathilde is gratis. Verzamelen op het aangegeven tijdstip in de Mathilde-zaal (zaal 8) van Kasteel Ruurlo.

Er is more tijdens de Nationale Museumweek
Ook in Museum MORE in Gorssel vertellen we graag tijdens de Nationale Museumweek over ons pronkstuk ‘Het signaal’ van een van onze sterkunstenaars Pyke Koch. Bekijk de website van de Nationale Museumweek en ontdek samen het echte goud.

Museum MORE - Kasteel Ruurlo - Gelderland - Nationale Museumweek - Carel Willink - Portret van Mathilde - Foto Michael van Oosten