Theatertour Het Kunstkasteel

Op Tweede Pinksterdag vieren we de jaarlijkse Dag van het Kasteel. Speciaal voor kids en hun familie is er in Kasteel Ruurlo een theatrale en muzikale rondleiding op maandag 29 mei om 11.30 en om 13.00 uur. Kinderen t/m 11 jaar gratis toegang.

De interactieve theatertour Het Kunstkasteel heeft een extra Upstairs/Downstairs-tintje en staat in het teken van bewoners en het personeel van kastelen en buitenplaatsen. Bij middeleeuwse kastelen waren koks en stalknechten bijvoorbeeld onmisbaar. Op latere buitenplaatsen vond je ook gouvernantes, koetsiers, dienstboden, tuinmannen en uiteindelijk ook chauffeurs. Juist de verhalen van deze belangrijke personen zijn echter vaak door de geschiedenis heen verdwenen en vergeten. Daarom willen we deze mensen en hun werk dit jaar in de spotlight zetten!

Theatergroep De Nieuwe Koning neemt je mee door Kasteel Ruurlo. Tekst en spel: Regine Hilhorst. Muziek: Bert van der Veen.

Theatergroep de nieuwe koning

Toegang gratis met entreeticket of Museumkaart / Vriendenloterij VIP-pas. Reserveren niet nodig. Wil je nog meer doen? Dan krijg je ook nog eens een kidsgids, speurtocht, tekenopdracht en mag je mega-puzzels leggen op de vloer.