I1 A5227 Eva Broekema

Bezoek het kasteel
met kinderen

Museum MORE | Kasteel Ruurlo is het leukste museum voor kinderen! Een kasteel bezoeken heeft iets betoverends. Dus een bezoek aan Kasteel Ruurlo is een beetje magisch. In ons 5 eeuwen oude gebouw zie je schilderijen van de beroemde kunstenaar Carel Willink. En vaak ook nog andere kunst. In de schoolvakanties organiseren we altijd superleuke activiteiten.

Tweede Paasdag | Familierondleiding. Op maandag 1 april om 11.30 start weer een speciale tour voor gezinnen met kids. Onze gids Renate leidt jou een half uur rond langs de leukste kunst en mooiste highlights in ons kasteel. Reserveren is niet nodig. Aanmelden kan aan onze balie. Deelname is €3,- per persoon.

Kijkwijzer voor kinderen

Museum MORE | Kasteel Ruurlo heeft een speciale kidsgids ontwikkeld. Met deze leuke kijkwijzer kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar zelf op ontdekkingstocht door ons museum. Van bijzondere plafonds tot dieven die de schouw wilden stelen. En van het tekenen van dieren tot en met zoek de verschillen in Willinks portretten. De kidsgids is gratis verkrijgbaar bij de museumbalie van het kasteel. En wist je dat kinderen t/m 11 jaar gratis toegang hebben tot Museum MORE?

Vakanties

In de schoolvakanties doen we altijd iets extra voor jonge bezoekers! Kom met jouw gezin en laat je kids genieten van kunst op een speelse manier. Doe een van onze spannende speurtochten door het kasteel, laat je uitdagen door onze kijkopdrachten of maak een superleuke kleurplaat. En wat is er nou geiniger dan samen mega-puzzels leggen op de vloer!

Kijktip Koos Buster

Vanaf nu t/m 20 mei 2024 is de fantastische kleikunst te zien van Koos Buster in Kasteel Ruurlo. Wat denk je van een kauwgomballenautomaat of een slush-puppy machine van klei? Bekijk alvast Busters vrolijke kunst in ons kasteel.

Koos Buster bij Het Klokhuis

Koos Buster is keramiek-kunstenaar. Hij maakt hele gewone dagelijkse dingen van klei, zoals een brandmelder, een stopcontact, een schoonmaakkarretje, en zelfs een auto. Dingen waar je normaal gesproken vaak voorbij loopt. Door ze te maken van keramiek, zet Koos Buster ze in het zonnetje. Zo wil hij de wereld een beetje vrolijker maken. Pascal bezoekt zijn atelier. Pien en Lobbert ontmoeten een kleikunstenaar die hun kasteel nabouwt.