Bezoek het kasteel
met kinderen

Museum MORE | Kasteel Ruurlo is het leukste museum voor kinderen! Een kasteel bezoeken heeft iets betoverends, zo ook Kasteel Ruurlo. Door de combinatie van het magische werk van schilder Carel Willink, de 5 eeuwen bouwgeschiedenis en de sprookjesachtige omgeving, is een bezoek aan Kasteel Ruurlo meer dan waard.

De 'herkenbare werkelijkheid', zoals te zien in het werk van Willink, maakt een kennismaking met kunst ook laagdrempelig voor kinderen die nog niet eerder een (kunst)museum bezochten.

Kids bij het kasteel

Kijkwijzer voor kinderen

Museum MORE | Kasteel Ruurlo heeft een speciale kidsgids ontwikkeld. Met deze leuke kijkwijzer kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar zelf op ontdekkingstocht door ons museum. Van bijzondere plafonds tot dieven die de schouw wilden stelen. En van het tekenen van dieren tot en met zoek de verschillen in Willinks portretten. De gids is gratis verkrijgbaar bij de museumbalie van het kasteel en is hieronder te downloaden. En wist je dat kinderen t/m 11 jaar gratis toegang hebben tot Museum MORE?

I1 A0811 Eva Broekema

Vakanties

In de schoolvakanties doen we altijd iets extra voor jonge bezoekers! Kom met jouw gezin en laat je kids genieten van kunst op een speelse manier. Doe een van onze spannende speurtochten door het kasteel, laat je uitdagen door onze kijkopdrachten of maak een superleuke kleurplaat. En wat is er nou geiniger dan samen mega-puzzels leggen op de vloer!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al onze activitieten! Zo organiseren we in dit jaar weer een geweldige beren-picknick in de kasteeltuin. En in de zomer treedt vaak een echte valkenier op die jou laat kennismaken met prachtige roofvogels. Mis het niet!